Çamoluk'ta kano yarışları başlıyor

Türkiye Kano Şampiyonası, bu yıl , 4-5 Haziran tarihlerinde Çamoluk'ta yapılacak.

Çamoluk'ta kano yarışları başlıyor

Mart ayında Rafting Sporu ile tanışan Çamoluk, şimdi de, Kano Sporunu yakından tanıma fırsatı bulacak. 
Türkiye Rafting Federasyonu tarafından organize edilen,Akarsu Slalom Türkiye Kano Şampiyonası, 4-5 Haziran tarihleri arasında Çamoluk'ta yapılacak.
Yaklaşık 20 kulüpten sporcuların katılacağı yarışlar iki gün sürecek.
Milli sporcuların da katılacağı yarışlara, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı DOKA, Giresun Valiliği,Çamoluk Kaymakamlığı ve Çamoluk Belediyesi destekliyor.
Yarışlardan önce  Türkiye kano Federasyonu tarafından 4 günlük, Akarsu Slalom TEMEL EĞİTİM KAMPI düzenlendi. Neşeli geçen kampa Kamp K1 ve C1 tekne sınıflarında bay ve bayan kategorilerinde gerçekleşen kampa,Çamoluk'tan da 40 Sporcu adayı katıldı.

 Kamp Koordinatörü,Akarsu Slalom Sportif Direktörü Doç.Dr. Fatih BEKTAŞ kamp ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Çamoluk, Kelkit çayının geçtiği bir yerleşim yeridir. Bu çay üzerinde bugüne kadar yapılan tek faaliyet Rafting Türkiye Şampiyonasıdır. Bu etkinlik de bu yerleşim yerinin su üzerindeki etkinlikler için keşfedilmesine ön ayak olmuştur. Kano Akarsu temel eğitim kampının Çamoluk'ta yapılması bu ilçenin su sporları açısından ilerlemesine ve bu sporun Türkiye'de yayılmasına ön ayak olacaktır.Çünkü görünen o ki kampa ilk olarak kayıt yaptıran 40 sayıdaki Çamoluklu gençlerin her gün meraklı bir şekilde çalışmaları takip etmesi ve katılımcı sayısının her gün artması bunu göstermektedir. Dedi.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 19:18

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205