Hazırlıklar Tamam Çamoluk Off Road'ı Bekliyor.

İkincisi yapılacak olan Çamoluk Off Road için heyecan dorukta

Hazırlıklar Tamam Çamoluk Off Road'ı Bekliyor.


Çamoluk Haber Organizasyonu ile birincisi 1-2 Ocak'ta yapılan Çamoluk Off Road ile Çamoluk Yaylaları Kültür Turunun ikincisi 28-29 Mayıs 2022 Cumartesi Pazar günü yapılacak.
Yapılacak olan etkinlik için tüm çalışmalar hızla sona yaklaşıyor.
Özellikle etkinliğe ulusal basının da katılacak olması, heyecanı bir kat daha arttırıyor.
Off Road için reklam pankartları ilçe giriş çıkışlarına asılırken, etkinliğe katılacak kaptanların da giyeceği  off road yelek ve şapkalarının üretimi tamamlandı.
İstanbul'dan da araçların katılacağı etkinlik; Çamoluk'un yaylaları ve tarihi ve doğal güzelliklerini kapsıyor.
Etkinliğe; TVNET bir kameraman ve bir muhabir ile, Kanal 7 Gezelim Görelim ekibi ve bir de haber ekibi ile katılacaklar.
Ayrıca; bölgemizdeki ulusal ajans temsilcileri de etkinliğe davet edildiler.
Zaman ve program uyununa göre etkinliğe katılacaklarını bildiren ajans temsilcileri, etkinliği haber yapıp servis edeceklerini dile getirdiler.
Çamoluk'ta ilk kez bu kadar kapsamlı yapılan Off Road etkinliğinin bundan sonra da daha da genişleyerek devam edeceği açıklandı.
Etkinlik; Basın mensuplarının 27 Mayıs 2022 Cuma günü Erzincan Havalimanından alınmasıyla başlayıp, Çamoluk'a gelinecek, ilçe hakkında basın mensuplarına bilgi verilmesiyler devam  edecek. 28 Mayıs sabah 07:30'da İlçe merkezinde start alacak olan etkinlik, Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri Yaylası Taşdemir Yaylası ve Pınarlı öyü Başyaylaya ulaşılacak. Burada Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik'in kahvaltı ikramı olacak.kahvaltıdan sonra  sonra sırasıyla, Usluca Köyü Yaylası, Kale Mahallesi Yaylası, Yenice Köyü Yaylası ve Pınarbaşı ile şelale ziyaretlerinin ardından
Yenice ve Usluca'nın karşısında bulunan Kirbaşa çıkılacak, Kirbaştan sonra da sırasıyla; Karadikmen Köyü Yaylası, Kaledere Kalesi, Çakılkaya,Köyünden Kayacık Köyü üçeğrek piknik alanı ve Öğlen Molası için Çakılkaya Akpınar Yaylasına çıkılacak. Öğlen kampı bu yaylada yapılacak.
Kamp sonarsında yola çıkacak ekipler, yine sırasıyla; Çakılkaya Berdiğe Yaylası, Kılıçtutan Köyü, Kutluca Köyü Yaylası Koşoluk,Ahmet Dede Tonbultaş ile Kutluca Köyü değirmenler mevkiinden  Dulundas Yaylasına ulaşılacak. Burada geceleyecek olan ekiplere Çamoluk Bal Ağası Ergün Bakırhan tarafından yapılacak ikramlardan sonra istişare ve eğlence ile devam edecek. 29 Mayıs Pazar sabahı, Yeniköy, Köroğlu ve Akyapı yaylalarına geçecek ekiplere Köroğlu Mahallesi Derneği tarafından kahvaltı ikramında bulunulacak. kahvaltı bitiminden sonra da, Hacıahmetoğlu Yaylası, Eğnir, Ozan, Gürçalı, Sarpkaya, ve Bayır Köyü Yaylalarına geçeçekler..
Ozan ve Zağpa şelalerini de ziyaret edecek olan ekipler, öğlen namazında, Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri Hayran Yaylası yağmur duası ve şükür kurbanı etkinliğine katılacaklar. Burada yapılacak olan merasimden sonra yola devam edecek ekipler sırasıyla; Taşdemir,Yuvacık, Kurukol Yaylaları ve son olarak, Eski Koçak ve Sorhun Yaylaya ulaşacaklar. Burada yapılacak ikramlardan sonra program son bulacak.
İki gün boyunca dolu dolu geçmesi beklenen programa; Çamoluk halkının da ilgisinin yoğun olduğu gözlendi.
Organizasyon ekibi tarafından yapılan açıklamalarda; etkinlik süresince kesinlikle seyahatin güvenliği ve huzuru için alkollü içeceklerin bulundurulması ve kullanılmasının yasak olduğu açıklandı.
Ayrıca rota dışına çıkıp yaylaların doğal güzelliklerine zarar verebilecek davranışlara da müsade edilmeyeceği, amacın; doğayı tahrip etmek değil, doğaya sahip çıkmak olduğu dile getirildi.
Çevre temizliğine de dikkat edileceği açıklamada; etkinlik boyunca ortaya çıkacak çöp ve atıkların poşetlenip ilçe merkezindeki çöp döküm alanlarına getirileceği ifade edildi.
Çamoluk off Road Organizasyon Komitesinden yapılan açıklamada, etkinliğe katılacaklara bazı uyarılarda bulunudu.
Yapılan uyarılarada; bölgenin karasal iklim de olması ve gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farklarının yoğun olduğu, bu sebeple özellikle gece kampta kalacakların, yanlarında mutlaka kalın giysi bulundurmaları açıklanırken, yine araçlarda ısı yalıtımlı çadırların da bulunmasının faydalı olacağı ifade edildi.
Gece ısı derecelerinin çok düşük olma ihtimaline karşı, katılımcılar uyarılarak gerekli terdbirlerin alınması istendi.
Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2022, 08:33

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205