Giresun İlçelerinde nüfus azalıyor

Giresun'da ki bazı beldelerin nüfusu giderek azalıyor.

Giresun İlçelerinde nüfus azalıyor

 Giresun’da17 belde belediyesinden 6’sının şehir nüfusunun bazı köylerin de altında kalması şaşkınlık yarattı. Giresun’daki belde nüfusları göç nedeniyle sürekli azalırken, bunun yansımaları da farklı sonuçlar doğuruyor. Belde belediyelere azalan nüfus nedeniyle hizmet üretemiyor, gelen ödenekler sadece personel ödemelerini karşılıyor.

     TÜİK tarafından açıkladığı 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) veri tabanına göre; Yenice (902-Çamoluk), Köprübaşı (930-Görele), Aydınlar (968-Görele), Karabörk (1.122-Çanakçı) Kovanlık (1.882-Bulancak), İdişdibi (1.446-Merkez) olmak üzere toplam 6 belde belediyesinin nüfusu köy nüfuslarının da altında kaldı. Yenice Beldesi tam 9 köyün nüfusunun altında kalarak, ilk sırayı aldı.  Köprübaşı Beldesi 8, Aydınlar Beldesi de 7 köyün nüfusunun altında kalarak, büyük bir göç erozyonu yaşadı. Giresun’daki 3 köyün nüfusu Karabörk’ü, 2 köyün nüfusu Kovanlık’ı, bir köyün nüfusu da İnişdibi belde nüfusunu geride bıraktı.
     Giresun’da belde nüfuslarını geride bırakan 9 köy şöyle sıralandı: Sınır köyü (1.494-Yağlıdere), Pazarsuyu (1.314-Bulancak), Çatak (1.146-Doğankent), Çalca (1.050-Dereli),  Ericek (1.049-Espiye),  Boztekke (1.044-Merkez), Erikliman (1.001-Merkez), Kızıltaş (649-Dereli), Güzelyurt (915-Espiye).
Giresunhaberci.net

YORUM EKLE
YORUMLAR
KEMAL KUŞCUL
KEMAL KUŞCUL - 12 yıl Önce

Malasef derneklerimiz ÜRETİM İÇİN enerji harcamazlarsa sonu bu. ZİRAAT BANKASI , yüksek okul, adliye ve BELEDİYENİN HİZMETLERİ için köylerin yaşam kalitesini yükseltilmeli.
Öncelikle SAGLIK OCAKLARI FAAL OLMALI. iLÇE HASTAHANELERİ kalitesini yükseltmeli.
TURİZM için harekete geçilmeli, dağ, paraşüt, raftin gibi doğal TIRİZM CANLANIRSA köylerimiz nüfusu artacaktır.
Yazın üç günlük yapılan FESTİVALLER YÖRELERE BÜYÜK ZARARLAR VERMEKTE. YAŞAM İÇİN SÜREKLİLİK OLMALI.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205