Çamoluk Dondu

ÇAMOLUK İLÇESİ

Yoğun kar yağışı ve don, Çamoluk'ta hayatı zorlaştırıyor.

 4 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde başlayan ve beş gündür devam eden karyağışı Çamoluk ile köylerin irtibatını kesti.
Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu yöyermizde, akşam saatlerinde başlayan dondurucu soğuklarla birlikte yoğun bir şekilde don olmaya başladı.
Yaşanan don olayları nedeniyle bacalar kartpostallık aynı zamanda da tehlikeli buz sarkıklarıyla doldu.
Yetkililerden aldığımız bilgilere göre iki gündür tatil olan Çamoluk'ta ki okulların yarın (09/01/2013 Çarşamba günü eğitime başlayacağı bildirildi.

Köy yollarının ulaşıma kapalı olaması, taşımalı sistemle okula gelen bir çok öğrenciyi mağdur edeceği iddia edildi.
Çamoluk Haber'in edindiği bilgilere göre, şu ana kadar Kutluca Köyü, Taşçılar Köyü ve Çakılkaya Köyü yolları ulaşıma açık, diğer köylerin yolları, yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapalı.

Olumsuz hava koşullları nedeniyle Giresun genelinde 390 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
Ayrıca Eğribel Geçidi ile Kurtbel yolunun da kar nedeniyle ulaşıma kapadığı açıklandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çamoluk'tan İstanbul'a giden yolcu otobüsünün, Seme Deresinde yolda mahsur kaldığı ve Gölovadan gelen kurtarma ekibinin yardımıyla, akşam saatlerinde kurtarılarak yoluna devam ettiği bildirildi.
Yine Pazartesi Çamoluk pazarı için köylerden gelen az sayıdaki vatandaşlardan bazılarınında dönüş yolunda yolda kaldıkları ve traktörler yardımıyla köylerine ulaştıkları açıklandı.
Son aldığımız bilgiye göre iş makinası operatörlerinden Harun Taşçı'nın sözleşmesi yenilenerek göreve başladığı ve kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların başladığı bildirildi.




Çamoluk Haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.