Çamoluk'un Sorunu Nüfus!

ÇAMOLUK İLÇESİ

Çamoluk'un son dönem sorunu nüfus oldu

Çamoluk'un son yıllardaki en büyük sorunu nüfus olarak ön plana çıkmaya başladı.

Özellikle nüfusu ikibin rakamının altına düşen ilçelerin ilçelik satatülerin iptal edilmesi bu sorunu daha da önemli kılmaya başladı.

Daha önce nüfus azlığı sebebiyle Yenice Beldesinin tekrardan Köy olması bunun en bariz örneği.

Ayrıca, yıl sonunda yapılan il ve ilçe ödeneklerinin de nüfusa göre yapılıyor olması bu konuyu daha da kıymetlendiriryor.

Çamoluk'u yönetenler de, bu sorunu en iyi kendileri bildikleri için her yıl sonunda İstanbul'u mesken tutarak vatandaşlara nüfuslarını Çamoluk'a aldırmaları yönünde ikna çalışmları yapıyorlar..

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz, ve Belediye Meclis Üyeleri İstanbul'a gelerek Çamoluklular la bu konuyu paylaşıp, nüfus konusunda destek olmarı nı istiyorlar.

Vatandaşların Çamoluk ile ilgili sorunlarını da dinleyen yetkililer, Çamoluk'a ayrılan ödeneklerin nüfus bazında çok düşük olduğunu yatırımların yapılabilmesi için nüfusun artması gerektiğini söyleyerek nüfus kayıtlarının Çamoluk'a alınması gerektiğini ifade ediyorlar.

Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik'in de destek verdiği toplantılar, Köy ve Mahalle Derneklerinde yapılyor.

Belediye Başkanının verdiği bilgiye göre semtlere göre bazen iki köyün toplantısının birarada yapıldığı ve her köy yada mahalle derneğine ulaşmaya çalıştıklarını söylediler.

Çamoluk Haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.