Böyle Yardım olmaz!

EĞİTİM VE SAĞLIK

Çamoluk İHL’de verilen burs, tepkilere neden oldu.

 Çamoluk İmam hatip Orta öğretim de öğrencilere teşvik amaçlı verilen bursun dağıtım şekli tepkilere neden oldu.
İstanbul’dan bir hayır sahibi tarafından Çamoluk İmam Hatip öğrencileri için gönderilen bursların dağıtımı tam bir gösteriye dönüştü.
Vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanan burs dağıtımın da,zarf içinde verilen para ile öğrencilerle tek tek resim çektiridi.
Çekilen bu resimler Refikimiz Çamoluk Net internet sitesinde de çocukların yüzleri gözükecek şekilde yayınlandı.
Burs dağıtımı sırasında resim çekilirken bazı öğrencilerin mahcup ve utangaç bir şekilde olduğu gözlendi .
Yayınlanan görüntüler vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu.
Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan vatandaşlar,İmam Hatip gibi bir okulda yardımların gösteriye dönüşmesi anlaşılır gibi değil,oysa bu okullardan mezun olan öğrenciler bizlere,sadak veya zekat verirken sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek diye anlatıyorlar. Ancak Çamoluk İmam Hatip okulunda sadaka verme ve yardım yapma şekli tam bir gösteriye dönüşmüş dediler.
Yapılan yardıma ve burs vermeye karşı olmadıklarını bilakis bu tür teşviklerin her zaman verilmesi gerektini söyleyerek, ,bu gibi yardımların daha dikkatli yapılması gerektiğini ve 12-13 yaşlarında ki çocukların medyada yardım alırken teşhir edilmelerini kabul etmediklerini dile getirdiler.
Çamoluk’un küçük bir ilçe olduğunu ve herkesin bir birini tanıdığını söyleyen vatandaşlar, bu burs dağıtım metodunun çocukların onurunu zedelediğini iddia ettiler.
 
Bizlerde Çamoluk Haber burs dağıtım şeklini tasvip etmiyoruz.
Yapılan yardımların, veren el ile alan el arasında kalması gerektiğine inanıyor , geleceğimiz ve istikbalimiz olan bu çocukları mahcup bir şekilde objektifin karşısına geçirilmesini yadırgıyoruz.
Çamoluk Haber

Fotoğraflar:www.camoluk.net











Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.