Çamoluk Müftülüğünden Kur'an Kursuyla İlgili Açıklama

EĞİTİM VE SAĞLIK

Çamoluk Müftülüğünden Kur’an Kursuyla İlgili Açıklama

Öğretici Durumu Kurs Yöneticisi Yok Kadrolu Öğretici Sayısı 0
Sözleşmeli Öğretici Sayısı 0
Fahri Öğretici Sayısı 0

Öğrenci Durumu Erkek Öğrenci Sayısı 0

Kız Öğrenci Sayısı 0
Toplam Öğrenci Sayısı 0
Mevcut Durum Kursumuzda Eğitim-Öğretime ara verilmiş olup,
Merkez Kur’ân Kursumuz kapalıdır.

Açıklama Özellikle Kur’ân Kurslarının faaliyette olduğu kış döneminde İlçemiz nüfusu oldukça azalmaktadır. Hatta Cuma günleri bazı köylerde gerekli sayıya ulaşılamadığından Cuma Namazı için İmam-Hatiplerimiz bile İlçe Merkezine gelmek zorunda kalmaktadırlar. Bundan dolayı Kursumuz daha önceki tarihlerde de öğrenci sıkıntısı yaşamıştır. En son 2008–2009 döneminde de öğrenci yokluğundan dolayı Kur’ân Kursumuzda eğitime ara verilmiş, Kursumuzun resmi 2 görevlisi başka yerlere gitmek zorunda kalmıştır.Yukarıda izah edilen olumsuz duruma rağmen, Çamoluk Kur’ân Kursumuzda gerekli öğrenci mevcuduna ulaşılabilmesi için Müftülüğümüz tarafından tüm tedbirler alınmıştır. Bu bağlamda:
1) Merkezi vaaz sistemi aracılığıyla yapılan vaazlarda Kur’ân Kurslarının önemi üzerinde durulmuş, konuyla ilgili cemaatimiz bilgilendirilmiş ve gerekli duyurular yapılmıştır.
2) İlçemize bağlı tüm merkez ve köylerde görev yapan Din Görevlilerimize, Kursumuzla ilgili gerekli duyuruların yapılması ve öğrenci temini için resmi yazıyla talimat verilmiştir.
3) Kursumuzun resmi bayan öğreticisi tarafından ilköğretimi bitirmiş öğrenci potansiyeli olan köyler; önce tespit edilmeye çalışılmış, daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı Çamoluk Şubesi Başkanlığımıza ait resmi araçla ziyaret edilmiş ve saha çalışması yapılmıştır.
4) Alınan tüm bu tedbirler ve gösterilen çabaya rağmen kayıt için hiçbir müracaat olmamıştır. Bundan dolayı eğitim-öğretime ara verilmiş, Kursumuz kapatılmıştır.2010 yılı Ekim ayı itibariyle resmi kayıtlar sona ermiş olmasına rağmen, inisiyatif kullanılmış, dönem sonuna kadar beklenmiştir.


Açıklama
: Değerli Çamoluk Haber Okurları; Bu haber ve Kur'an Kursuyla ilgili olarak yer alan diğer haberlerde bundan böyle kişileri hedef alan yorum ve yazılar yayınlanmayacaktır. Bundan sonra yazacağınız yorum ve yazılarınız sorunun çözümüne dönük olsun. Hepimiz istiyoruz bu Müessesenin faaliyette olmasını. Bunedenle bazı yorumların işin özünde katkıya değil,ayrışmaya sebep olmaması için istirham ediyoruz sizlerden bu konuya hassasiyet gösterelim ve elbirliğiyle bu sorununda üstesinden gelmeye çalışalım.
Yorumlardan da anlaşılacağı gibi çözüm o kadar da uzaklarda değil .
Biraz gayret biraz özveri ve birazda nefsimizden fedakarlık,
Bütün bunların sonucunda çözüm çok yakın olabilir.
Bizler bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz.
Tek derdimiz Çamoluk'ta Hiçbir Müessesenin atıl durum da olmamasıdır. 
Hep birlikte El ele verelim ve bu sorun çözülsün!
Buralar kimsenin şahsi malı değil Çamoluk'luya aittir.
Bütün bunları göz önünde bulundurarak bizleride anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.

Çamoluk Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.