Çamoluk Üvey Evlat mı?

EĞİTİM VE SAĞLIK

Çamoluk'lu Hastalara uzman işkencesi.

 Çamoluk Devlet Hastahanesinde Uzaman doktor olmamasından dolayı hastalar ilaç yazdıramıyorlar.
Geçtiğimiz günlerde Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin'in muhtarlarla yaptığı toplantıda, Usluca Köyü Muhtarı Yılmaz Kütük'ün gündeme getirdiği Uzaman doktor sorununun altından skandal gibi uygulama çıktı.
Yılmaz Kütük, Çamoluk Devlet hastahanesinde uzman doktor olmadığından dolayı yaşlı hastaların çevre ilçelere giderek ilaç yazdırmak zorunda kaldıklarını söylemesiyle birlikte, Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin'de konu hakkında Çamoluk Hastahanesi Başhekiminden konu hakkında bilgi vermesini istedi.
Hastahane Başhakiminin verdiği bilgilerde, skandal gibi uygulama ortaya çıktı.
Hastahane Başhekiminin vergdiği bilgiye göre, Çamoluk Devlet Hastanesine Uzman Dr atamasının yapıldığını ancak, Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başka bir yere görevlendirildiğini, görevlendirmesi bitince de Uzman doktorun eş durumundan tayin alacağını söyledi.
Başhekimden konuyu dinleyen muhtarlar bu duruma tepki gösterdiler.
Daha sonra konuyu öğrenen vatandaşlar, Çamoluk Giresun'un üvey evlatı mı? diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Bağlı bulunduğu ile 185 Km uzaklıkta bulunan bir ilçenin uzman doktoerunun hangi gerekçelerle başka bir yere görevlendirildiği doğrusu merak konusu oldu.
Hizmeti vatandaşın ayağına götürmeleri gerekirken vatandaşın yanında olan hizmetleri de bu tür uygulamalarla uzaklaştırıyorlar.
İl Sağlık Müdürlüğüne sormak lazım, İl Merkezine 185 Km ve 4 Saatlik mesafede bulunan bir ilçeye sağlık alanında bundan başka yapacak hizmet bulamamış mı?

Çamoluk Haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.