Çamoluk'a Yüksek Okul Hayal mi Oldu?

EĞİTİM VE SAĞLIK

Veysel Ekmen'in Yüksek okul hakkında yaptığı açıklama kafaları karıştırdı.

Çamoluk'lu İTO Meclis Üyelerinin yoğun çabaları sonucu, İstanbul Ticaret Odası tarafından Çamoluk'ta yaptırılan, iki yıllık Meslek Yüksek Okulunun henüz inşaatı bitmeden kapanması gündemde.

28 Ocak 2017 Cumartesi Akşamı, Çamlıca'da ki Çamoluk Dernek Merkezinde, Çamoluk'a yeni atanan Kaymakam Mustafa Demir için düzenlen tanışma yemeğinde, Veysel Ekmen'in yaptığı konuşma, Çamoluk Meslek Yüksek Okulu hayal mi oluyor sorularını akla getirdi.

Yüksek Okul konusunda Veysel Ekmen yaptığı konuşmada; İki yıllık üniversite mezunlarının lise mezunu muamelesi gördüğünü ve bu okullara olan talebin giderek azaldığını, Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulunun kapasitesinin 1600 öğrenci olduğunu ancak okulda 800 öğrencği bulunduğunu açıkladı.

Çamoluk'a yapılan Meslek Yüksek Okulunun öğrenciler tarafından tercih edilmeyebileceğini söyleyen Veysel Ekmen, Çamoluk meslek Yüksek okulunun açılamayabileceğini ima etti.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Çamoluk'lu İTO Meclis Üyelerinden bazıları, Henüz ortada verilmiş bir kararın olmadığını YÖK, Giresun Üniversitesi ile yapılacak görüşme ve istişarelerden sonra ancak bir karar verilebileceğini söyledi.
Çamoluk'a yapılan bu yatırımın, eğitim amaçlı olduğunu, bu nedenle Meslek Yüksek Okulu olmaması durumunda da, yine eğitim amaçlı kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Çamoluk Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.