Çamoluklu İmam Hatipliler Derneği kuruluyor

EĞİTİM VE SAĞLIK

Çamoluklu İmam Hatipliler derneği kurulması için çalışma başlatıldı.


Eğitim sisteminde büyük değişikliklerin yapıldığı 4+4+4 sistemiyle birlikte Çamoluk’ta da İmam Hatip Orta Okulu açıldı.
Okulun açılması nedeniyle Çamoluk Derneği Eski Başkanı Veysel Ekmen’in organizasyonuyla Çamoluklu bir kısım İmam Hatip Lisesi mezun ve mensupları bir araya geldi.
Çamlıca Çamoluk Dernek binasında bir araya gelen Çamolukluk İmam Hatip Mezun ve mensupları Çamoluk’a açılan İmam Hatip Orta okulu için neler yapılabileceği konusunda fikir alış verişinde bulundular.
Yapılan görüşmelerin neticesinde Çamoluklu İmam Hatip Lisesi Mezun ve mensupları Derneği adında bir dernek kurulmasında görüş birliğine varıldı.
Denekleşme fikrinin kabul görmesiyle birlikte, organizasyonu yapan Veysel Ekmen kendine yakın ve Çamoluk Dernek yönetiminde görev alan İmam hatip Lisesi mezunlarını ön plana çıkararak dernek kurma çalışmalarıyla ilgilenmelerini söyledi.
Ayrıca kurulacak derneğin, merkezinin de Çamoluk Dernek binası olabileceğini söyledi.
Konuyla ilgili olarak Veysel Ekmen “Burs odasının yanını da bu derneğe tahsis edebiliriz" dedi.
toplantıya yaklaşık 25 kişi katıldı.

Ortaya çıkan bu davranış nedeniyle katılımcıların bir kısmı rahatsız oldukları gözlendi.
Toplantıdan sonra görüşlerini aldığımız Çamoluklu İmam hatip Lisesi Mezun ve Mensupları”Veysel Ekmen’in kimseye sormadan görevlendirme yapmasından rahatsız olduklarını dile getirdiler.
Veysel Ekmen ve Çamoluk Derneğinin Çamoluk ve çevresinde yıprandığını ve Çamoluk Derneği nedeniyle de bir çok köy ve mahallelerde insanların birbiriyle kırgın ve dargın olduklarını, bu nedenle kurulacak derneğin bağımsız ve herkesi kucaklayıcı olması gerektiğini savundular.
Kurulacak olan derneğin Çamoluk İmam Hatip Lisesi Mezun ve mensupları derneği olacağını,bu nedenle de derneğin her türlü siyasi ve kişisel çıkarların üstünde yer almasınının gerekliliğini dile getirdiler.
 
Çamoluk Haber
Kurulacak derneğe ve eğitim verecek okula, Veysel Ekmen dahil herkesin hizmet etmek istemesi en doğal hakkıdır.
Bu hakkın,hiçbir kimse, ya da kurum , kuruluş tarafından engellenmemesi gerekir.
Ancak yaşanan süreçte bir çok haksızlığa ve engellemelere maruz kalan İmam Hatip Liseleri, gelinen noktada tekrar hak ettiği yere gelebilme imkanına kavuşmuştur.
Bizlere düşen, bu eğitim kurumlarına elimizden geldiğince amacı ve ruhuna uygun yardım etmektir.
Günlük çıkar ilişkilerimize, siyasi ihtiraslarımıza ve ikbal planlarımıza hiçbir zaman bu kurumları karıştırmamamız gerekir.
Çamoluk’un Nüfus yapısı itibarı ile “Muhafazakar” bir nüfusa sahip olduğu aşikardır.
Çamoluk’a açılan İmam Hatip Orta Okulu da nüfus yapısı dikkate alındığında yerinde bir karadır.
Kurulacak olan Çamoluk İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneğine ve Çamoluk İmam hatip Orta Okuluna , Çamoluk haber olarak her türlü desteği vermeye hazırız.
Kurulacak olan derneğin hiçbir kimse yada kuruluşun kanatları altına girmesine de gerek yoktur.
Çamoluk’ta bu derneği ve okulu bağımsız olarak yürütecek alt yapı her zaman için mevcuttur.
Haberimizde de belirtildiği gibi Çamoluk İHL Mezun ve Mensupları derneğinin Veysel Ekmen’in yada Çamoluk Derneğinin özel himayesine ihtiyacı da yoktur.
Kurulucak derneğe taraflı tarafsız Çamoluklu İHL Mezun ve Mensuplarının katılımları sağlanabilmelidir.
Ayrıca Çamoluk Derneğinin idari olarak içinde yer almayan Veysel Ekmen, nasıl oluyor da Çamoluk Dernek Yönetiminin kararı olmadan kurulacak derneğe yer tahsisi yapabiliyor?.




 
 
 
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.