GÜ Tıp'a, Devlet Hastanesi'nde açılış töreni

EĞİTİM VE SAĞLIK

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli tarafından Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açıldı.

Tıp Fakültesi'nin, İlhan Özdemir Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılış töreninde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli; “Tıp Fakültesi hastanesinin, Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyete geçmesiyle ilgili uzun süredir bir çalışma yürütülüyordu. Ancak bir türlü uygulamaya geçilememişti. Bilindiği gibi eski Kale Hastanesi Tıp Fakültesine devredilmiş fakat bu binanın deprem dayanıklılığı ile ilgili sıkıntısı bulunduğundan yeni bir bina gündeme gelmişti. Yeni bir hastane binası yapılana kadar Tıp Fakültesi Hastanesinin, devlet hastanesi bünyesinde hizmet vermesi gündeme gelmişti. Fili olarak Devlet Hastanesinde kurumsal olarak hizmete giren Tıp Fakültesinin de önü açılmış oldu. Tıp Fakültesi'nin gelişimi için önemli bir adım atılmış oldu. Böylelikle kentimizin hastalarını başka yerlere göndermemek hatta başka yerlerden hasta çekebilmek içinde eksiklerinin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır.” dedi.
Düzenlenen açılış törenine AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, AK Prati Giresun Milletvekilleri Ali Temür, Hacı Hasan Sönmez, GÜ Rektör Vekili Porf. Yılmaz Can, bazı öğretim üyeleri ve hastane çalışanları katıldı.

Kaynak: Yeşil Giresun
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.