Alucralı Girişimciden İşgüvenliği

EKONOMİ

Alucralı A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi M.Rıdvan Şen, İş Güvenliği konusunda hizmet verecek İnternet Sitesini hizmete koydu.

 Uzun zaman Çamoluk Derneği sekreterliğini yapan Alucra'lı Nazım Dolu'nun damadı olan,A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi M.Rıdvan Şen, her sektörde işçi ve işvereni yakından ilgilendiren İş Güvenliği alanında hizmet verecek olan sitesi ile yayınlarına başladı.
M.Rıdvan Şen konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

Merhaba;

Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği; Dünyanın en önemli konuları arasında önceliğini sürdürmektedir.

Can Güvenliği ile ilgili bir çok analizler yapılmakta ve bu analizler sonucunda elde edilen bilgilerden iş kazalarında oluşan kayıpları azaltma yolunda önemli adımlar atılmaktadır.

Canımızın ne kadar kutsal, kıymetli ve bize verilen bir emanet olduğunu uzun-uzun ifade etmek; kaybedilen bedenlerin üzerinde ne kadar anlamsız duruyor değil mi?

Ülkemizde maalesef her 6 dakikada bir iş kazası olmakta ve her 6 saatte de bir “can”ımız ebedi hayata göç etmektedir.

Bu evlerinden çıkan ve çocuklarının geçimlerini sağlamak için çalışmaya giden 4 “can”ımızın akşam evlerine dönememeleri anlamına gelmektedir.

İstatistikler her 2,5 saatte 1 “can”ımızın iş göremez hale geldiğini açıklamaktadır. Bu çok acı bir durumdur.

İş Kazaları istatistiklerinde Avrupa’da ilk sırayı, dünyada ise 3. sırayı almaktayız.

İş kazalarının % 50 sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğu, % 48 inin sistemli bir çalışma ile önlenebileceği, % 2 sinin ise önlenemeyeceğini ortaya çıkmıştır. Bu da bizlere iş kazalarının % 98 önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır.

Kaza meydana geldiğinde işveren dahil çalışanların tamamı seferberlik başlatır, vicdanımızın doruklarına çıkarız.

Herkes elinden geleni yapar.

Bu bize ve bizim kültürümüze özgü bir davranış şeklidir.

Acı ve kederimizi hafifletmek için her taraftan gelen, “Can cümleden azizdir”, “Can çıkmadan ümit kesilmez”, “can’a geleceğine mala gelsin” gibi atasözlerimiz ise sözün bittiği yerde torbaya sığmayan mızrak gibidir…

www.istecanguvenligi.com internet sitesi, “can” emanetimizi korumak ve yapılması gerekenleri en saf ve duru şekliyle anlatmak ve rehberlik etmek için doğdu.

Sitemizde Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği konularını temelinden başlayarak inceleyeceğiz.

İşletmeler uzmanlık konularına göre ihtiyaç duyacağı uygulamaların örneklerini bulma şansına sahip olacaktır. 

İnanıyorum ki gayretlerimiz amacına ulaşır.

Çalışanların, anne ve babaların sağlam ve sağlıklı bir şekilde evlerine ulaşabilmelerine zerre miktarda bile katkı sağlama azim ve ısrarımı ne kadar ifade etsem azdır.

Saygılarımla;

M.Rıdvan ŞEN
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.