Çamoluk Rahatsız!

EKONOMİ

Çamoluk'ta kapanan kurumlara bir yenisi daha ekleniyor.

Çamoluk'un elektrik dağıtımını yapan, Aksa elektrik, tahsilat bürosunu kapatıyor.
Yaklaşık bir aydır, "sistem yok" gerekçeleri ile vatandaşları PTT ve Ziraat Bankası şubelerine yönlendiren Aksa Enerji yetkilileri, sonunda gerçek niyetlerini ortaya koydular.

Maliyet artışı ve eleman sıkıntısı gibi gerekçeleri öne sürerek, Çamoluk tahsilat bürosunu kapatacaklar.
Her geçen gün resmi hizmet kurumlarından birini daha kaybeden Çamoluk'ta vatandaşlar ortaya çıkan bu duruma tepkililer.

Yaklaşık 15 gündür Çamoluk Haber'i arayarak tepkilerini ortaya koyan vatandaşlar, "Bu durumu asla kabul etmeyeceğiz" dediler.

Muhatarından memuruna,esnafından çiftçisine kadar, tek ses olan bir çok Çamoluklu, yapılanın Çamoluk'u cezalandırmaktan başka bir şey olmadığını ve bu konuyu gerekli tüm platformlara taşımaya da hazır olduklarını dile getirdiler.

Aksa Elektrik yetkililerini arayarak konu hakkında bilgi almak isteyen, Çamoluklu yetkili ve vatandaşlara, elektrik firması tarafından, tasarruf tedbirleri ve mevcut elemanları arıza tespit işlerinde kullanmak istedikleri ifade edildi.

Olaya tepki gösteren vatandaşlar; Aksa Enerji tahsilat bürosunun kapatılması, en büyük zararı, özellikle yaz aylarında memleketine gelen gurbetçilere verecek dediler.
Gurbetçilerin memleketlerine geldiklerinde ve gidecekleri zaman yapacakları, saat açma, kapama ve tüm abonelik işlemleri için Alucra'ya gitmek zorunda kalacaklarını söylediler.
PTT ve Bankanın saat endeksi konusunda bir bilgi veremeyeceğini, yalnız ca mevcut faturalandırılmış borcu alacağını ifade ettiler.

Büronun Alucra'ya taşınması ile birlikte konu ile ilgili Çamoluk'ta ki hizmetlerin bir çoğunda aksama olmasınında kaçılmaz olacağını iddia ettiler.

Aksa Enerjinin bu uygulamayı daha önce Giresun'un Çavuşlu, Çanakçı ve Piraziz gibi ilçelerinde de gündeme getirdiği ancak ortaya konan tepkilerden sonra şirketin geri adım atarak bu işten vaz geçtiği açıklandı.

Çamoluk Sahipsiz mi?

İl Mekezine 185 Km'lik uzaklığı ile bir çok mağduriyeti yaşayan Çamoluk, ilçe olduğu günden bu zamana bir çok kamu kurumunu kaybetti.
Özellikkle Kış aylarında, zorlu kış şartlarında Alucra'ya gitmenin ne kadar zor olduğu herkes ce bilinmesine rağmen, Çamoluklunun kamu hizmetlerinden uzaklaşmasına sebep olmak akılcı bir yaklaşım değildir.

Çamoluk'a sahip çıkması gereken Siyasetçiler,STK'lar, bürokratlar ve halk olarak bu duruma dur demeliyiz!
Bir şirketin ticari kaygısı için, bir ilçenin vatandaşını feda edilmemelidir.
Bu şirketler ihaleyi alırken Çamoluk aynı yerinde ve Giresun'a 185 Km uzaklıktaydı, şimdi de mesafe 185 km. Ne değişti de firmanın ticari kaygıları depreşti.

Bizler Çamoluk Haber olarak konunun takipçisi olacağız.

Yaz aylarında memleketlerine gelecek vatandaşlarımızı canından bezdirecek olan bu uygulamanın hayata geçmemesi için, tüm Çamolukluların, tepkilerini yetkililer nezdinde ortaya koyması gerekir.

Bugün tahsilat bürosunu alan şirket başka bir gün de arıza müdahaleyi alır.

İşte o zaman, Çamoluk'ta meydana gelecek arıza için Alucra'dan gelecek ekibin beklenmesi demek, Çamoluk'u karanlık günler bekliyor demek.

Çamoluk Haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.