Çamoluk'ta Utandıran İddia

EKONOMİ

Çamoluk'ta ortaya atılan iddia "Bu kadar da olmaz" dedirtti.

Çamoluk'ta hizmete açılan zincir marketlerin, açılış nedeniyle ve zaman zaman açıkladıkları indirimli ürünlerin, vatandaşlar ilçeye gelmeden bazı esnaflar tarafından alınarak kendi dükkanlarında fahiş fiyata satıldığı iddia edildi.

Ortaya atılan iddialar arasında bu kadar da olmaz dedirten yöntemlerin kullanıldığı ifade edildi.

Market çalışanlarının ve yetkililerinin bir kişiye belli adetten fazla ürün satmadıkları ancak; suistimalcilerin bu kuralı da aile ve akraba bireylerini kullanarak aştıkları dile getirildi.

Aç gözlülük olarak ifade edilen bu davranışı ilçedeki tüm esnafların değil; vatandaşın faydalanması gereken indirimleri özellikle; köylerdeki vatandaşların ilçeye gelmeden gasp edip daha sonra aynı ürünleri vatandaşlara yüksek fiyattan satan aç gözlülerin olduğu iddia edildi.

Zincir market çalışanları bu konu ile ilgili olarak; "Biz başedemiyoruz. Adama en fazla bir yada iki kilo yada adet verdiğimiz ürünleri daha sonra; oğlu, kızı, hanımı,ve akrabaları gelip talep ediyor. Mecbur vermek zorunda kalıyoruz. Vatandaşlar çarşıya gelmeden indirimli ürünlerin reyonları boşalıyor. Vatandaşlar geldiği zamanda bize kızıp sinirleniyorlar; " İndirimli ürün diyorsunuz ama raflar boş" diyerek. Bizler buna önlem alamıyoruz. Bizim aldığımız önlemleri baypas edebiliyorlar" diye konuştular.

Özellikle Süt, şeker, sıvı yağ,çay gibi ürünlerin indirime girdiğinde; bazı aç gözlü ilçe esnafının bu ürünleri vatndaşlardan önce alarak kendi raflarına dizdikleri yönündeki iddialar, ilçe merkezinde de vatandaşlar tarafından sıkça dile getiriliyor.

YAZIK!

Kendi gibi perakendeci olan mağazaların indirimli ürünlerini alıp daha sonra da, vatandaşlara fahiş fiyata satmak ticari ahlaksızlıktır.

Vatandaşın hakkını gasp etmektir.

Bundan sonra; Çamoluk Haber olarak böyle yapacak esnafları belgeleyip ifşa edeceğiz.

İlçe halkımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını, bundan sonra böyle bir durum ortya çıktığında, kendi hakkını gasp etmeye çalışan açgzlüleri belgeleyip bize göndermeleri halinde, biz de bunu yayınlayıp ifşa edeceğiz.

Esnaf toptancısından mal temin etmesi gerekirken, vatandaşa yönelik indirimlere göz dikmemelidir.

Çamoluk Haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.