Çorum Şekeri Hemşehrimiz aldı.

EKONOMİ

Özelleştirme kapsamında olan Çorum Şeker fabrikasına en yüksek teklifi Çamoluklu İş adamı verdi.

 1980'li yıllarda kasımpaşa'da Rahmetli Arif Safi tarafından temelleri atılan Safi Holding, bu gün ülkemizin sayılı şirketleri haline geldi.
Daha önce Koç holdingle girdiği derince limanına en yüksek fiyatı vererek dikkatleri üzerine çeken Safi Holding, son olarak'ta Türkiye genelinde özelleştirme kapsamına alınan Çorum Şeker fabrikasına talip oldu.
Safi Holding açık arttırma usulu yapılan ihalede en yüksek teklifi vererek Çaorum şeker fabrikasının yeni sahibi oldu.
Geçtiğimiz cuma günü yapılan Çorum Şeker Fabrikası ihalesinini Safi katı Yakıt 528 Milyona aldı.
İhaleye Safi katı yakıtın yanında,Tutgu Gıda, MBM Enerji, Albayrak Turizm, Kayseri Şeker, Fernas İnşaat, Safi Katı Yakıt, Ekmekçioğulları Metal, Doğuş Gıda katıldılar.
İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alındı. Üç elemeli tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 441 milyon lira, artırım aralığı da 1 milyon lira olarak belirlendi. Açık artırmanın sonunda en yüksek teklifi, Çakılkaya'lı Safi Ailesine ait olan Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ 528 milyon lirayla Çorum Şeker fabrikalarının yeni sahibi oldu.Çamoluk Haber olarak yapılan bu özelleştirmenin öncelikle ülkemize, çalışanlarına ve Safi Ailesine hayırlı olmasını diliyoruz.

Çamoluk Haber


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.