Kuru Fasulye İşi tamamlanıyor

EKONOMİ

Çamoluk şeker fasulyesi için çalışmalar tam gaz devam ediyor.

 Çamoluk Belediyesi ve Çamoluk Ziraat Odası tarafından Çamoluk Şeker Fasülyesi için yapılan çaılşmalar meyvelerini vermeye başladı.
Özellikle Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı'nın gayretleri sonucu Çamoluk Kurufasulyesi marka olma yolunda tüm aşamaları yavaş yavaş geçiyor.
Geçtiğimiz yıl yarısı Özel İdare ve yarısı da, Çamoluk Belediyesi tarafından karşılanan 32,000 TL bedel ile Fasulye ekim ve çapalama araçları (mibzer) alınarak ücretsiz olarak Çamoluklu çiftçilerinin hizmetine sunulmuştu.
Son olarak Kuru fasulye eleme, paketleme ve siyez buğdayı kabuk ayıklama makinesi Çamoluklu çiftçilerin hizmetine sunuldu.
Giresun İl Tarım Müdürlüğü, Çamoluk Belediyesi ve Çamoluk Ziraat Odasının ortak çalışması sonucu DOKA Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 11 Ocak 2019 Cuma günü 570,000 TL'lik bir ihale ile Kurufasulye eleme,paketleme ve siyez buğdayı kabuk ayıklama makinesi alınarak Çamoluk'a getirildi..
Çamoluk'ta kurulacak paketleme tesisinde yer alacak makinalarla birlikte, yaplıcak olan kurumsal çalışma ile; Çamoluklu çiftçiler, ürettikleri kuru fasulye ve siyez buğdayını bu tesise getirerek satabilecekler.
Tesiste paketlenip Çamoluk Markası adı altında satışa sunulacak.
Yöresel Coğrafi Ürün tescil belgesini alan Çamoluk fasulyesi için çeşitli kurum ve kuruluşlardan talepler de gelmeye başladı.
Pazarlama sorununu belediye ve özel teşebbüs ile ortaklaşa kurulacak, kooperatif yada şirket vasıtayla çözüme kavuşturacak.
Üreticinin daha çok ve daha kaliteli ürün elde edebilmesi için tüm imkanlar seferber edilecek.
Ayrıca Çamoluk şeker fasulyesi üzerinde, Ordu Üniversitesi tarafından da çalışmalar yapılıyor.

Çamoluk Haber





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.