Bu Bayramda Festival Değil Kur'an Ziyafeti.

GÜNCEL

Kurban Bayramının üçüncü günü (20/07/2021) Gölpark'ta Kur'an ziyafeti olacak.

Öncülüğünü "Sevdeamız Çamoluk" Kurucusu Birsen Eser'in yaptığı bu senede pandemi nedeniyle vefat edenler için Kur'an okutalım fikri, destek bularak sonunda organizasyona dönüştü.
Çamoluk köy ve Mahalle Muhtarlarının, Çamoluk Belediyesinin ve Çamoluk Derneğinin başta alınan desteği ile ilerleyen çalışma, daha sonra, Çamoluk Kaymakamlığına yapılan izin müracatının olumlu sonuçlanması ile de resmi kimliğine kavuşmuş oldu.
22 Temmuz 2021 perşembe günü saat: 18:00'da Gölparkta yapılacak olan organizasyo ile ilgili olarak, Çamoluk Kaymakamlığı da yaptığı açıklamada;"Çamoluk Kaymakamlığı, Çamoluk Belediyesi, Muhtarlarımız ve Çamoluk halkımızın destekleriyle, 
ilçemizde pandemiden vefat eden vatandaşlarımız ve aziz şehitlerimiz için yapılacak olan Kur'an Tilaveti'ne tüm hemşehrilerimiz davetlidir.
Mevlit sonrasında keşkek ikramı olacaktır" denildi.
Aynı paylaşımı Çamoluk Belediyesi de aynı paylaşımı yaparak vatandaşları yapılacak olan etkinliğe davet etti.

Yapılan açıklamalarda daha önceden bu organizasyona destek bildiren paydaşların adı ilan edilirken Çamoluk Derneğinin adının olmaması vatandaşların dikkatinden kaçmadı.
Organizasyonun fikir sahibi ve icra aşamasına getirenlerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, Çamoluk Derneği yer alırken, 
özellikle Çamoluk Kaymakamlığının Çamoluk Derneğinin adını yazmamış olması akıllar bazı sorular getirdi.
Kafa karışıklığına sebep olan bu durumu konun taraflarının açıklama getirmesi vatandaşların aklına takılan sorularında cevap bulmasına neden olacak.
1 Çamoluk Derneği organizasyon çalışmalarını başlatanlar tarafından her paylaşımlarında gündeme getirilirken bu organizasyondan kendisi mi çekildi? kendi çekildi ise sebebi nedir?
2 Çamoluk Derneği kendi çekilmedi ise bu çalışmada, Çamoluk Derneğini kim saf dışı bıraktı? 
3 İzin için müracat edilen Çamoluk Kaymakamlığı mı Derneğin adının olmasına karşı çıktı? 
4 Çamoluk Kaymakamlığı ile birlikte bu organizasyonun destekçisi ve paydaşı olan Çamoluk Belediyesi ve Köy Mahalle Muhtarları mı Çamoluk Derneğinin olmasını istemedi?
Bu soruların cevaplanması gerekir.
Yıllarca birlikte yapılan organizasyonların ayrışmaya sbep olmaması gerekir.
Çamoluk Haber olarak organizasyonu başlatanlar ile yaptığımız görüşmede, Çamoluk Derneğinin kendilerine her türlü desteği verdiğini açıkladılar.
Hal böyle iken; yıllardır Çamoluk'ta yapılan Bal Festivali organizasyonun yükünü Dernek çekip, (istisnalar var 2009) Çamoluk Kaymakamlığı ve Çamoluk Belediyesi ile birlikte yürüken, ne oldu da bu sene Çamoluk Derneğinin adı yazılmadı?
Eğer Çamoluk Derneği kendi rızasıyla bu etkinlikten çekilmedi ise; yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.
Çamoluk'un bu saatten sonra daha fazla bölünmeye ve ayrılığa değil, birliğe ve bareberliğe ihtiyacı vardır.
İyi niyetle çıkılan ve ikramları hayır sahipleri tarafından karşılanan bu yolda, her ne maksat ile olursa olsun insanlarımızın arasına ayrılık fikirleri atılmamalıdır.
Cevap hakkı olarak, taraflar ca gönderilecek açıklamaların Çamoluk Haber de her zaman yayınlanacağını ifade etmek isteriz.
Çamoluk Haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.