Derneklere Proje Desteği

GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması hakkında, yönerge kapsamında 2013 yılında proje yapacak derneklere proje desteği verilecek.

 İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması hakkında, yönerge kapsamında 2013 yılında proje yapacak derneklere proje desteği verilecek.
 
2013yılı için desteklenecek proje konuları şöyle:
 
1. Sivil Toplum, insan hakları, demokrasi bilincinin yaşatılması ve arttırılmasına yönelik projeler,
2. Kamu karar mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyalogunun arttırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler,
3. Sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin ve iletişimlerinin arttırılmasına yönelik eğitim ve sosyal içerikli projeler,
4. Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik, sağlık, eğitim kültürel ve sosyal içerikli projeler
5. Gençlerin, kadınların ve engellilerin istihdamını, girişimciliğini ve inovasyonunu arttırmaya yönelik projeler,
6. Toplum fiziksel ve ruhsal sağlığı ile çevre sağlığının korunmasına yönelik projeler,
7. Aile ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik projeler.
 
Bu kapsamda proje hazırlamak isteyen dernekler, proje yardımlarına ilişkin başvuru şekil ve şartlarını düzenleyen “Proje Başvuru Rehberi” ile proje başvurularının yapılmasında kullanılacak olan “Başvuru Formu, Bütçe Formu ve İşbirliği Yapılacak Kurum veya Kuruluş Formu”na www.giresundernekler.gov.tr internet sayfasının “Projeler” bölümünden ulaşabilirler.
 
Yönerge çerçevesinde hazırlanan derneklere ait projeler, Mayıs dönemi için en geç 1 NİSAN 2013’e kadar; Eylül Dönemi için 2 NİSAN-1 AĞUSTOS 2013 tarihleri arasında İl Dernekler Müdürlüğüne teslim edilecek.

Kaynak;Giresun Valiliği
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.