Hayırlı olsun! Çamoluk Derneği Kuruldu

GÜNCEL

Merkezi Çamoluk olan yeni bir dernek kuruldu.


Merkezi Çamoluk olan yeni bir dernek kuruldu.

 

Çamoluk İlçesi Yardımlaşma ve Toplumsal Kalkınma Derneği adı altında kurulan yeni derneğin tüm Çamolukluları kucaklayacağı açıklandı.

 

Kısa adı Çamoluk Derneği olan ve Kurucu Başkan olarak Ali Tatar’ın görev aldığı D bir açıklama yaparak amaç ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı.

 

En kısa zamanda olağan kongresini yaparak çalışmalara başlayacağı açıklanan derneğin, en büyük hedefinin Çamoluklular arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak olduğu açıklandı

 

Çamoluk yönetimine İstanbul’dan baskıların olduğu ve bu baskıların Çamoluk Esnaf ve Sivil toplum örgütlerinde rahatsızlığı sebep olduğu bildirilen açıklamada, Mevcut derneğin bir siyasi parti teşkilatı gibi çalıştığı açıklandı.

 

Çamoluk Derneği tarafından yapılan açıklama;

 

 

Derneğimizin kuruluş amacı, başta Çamoluk İlçemiz olmak üzere, İlçemizin bütün sorunlarının çözümü noktasında katkı sağlamak, yurtiçinde ve yurtdışında dil, din, ırk, cinsiyet gibi hiçbir ayırım gözetmeden yardıma muhtaç insanlarımızı korumak ve kollamak, halkımızın sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek, toplumların sosyo-ekonomik düzeyini yükseltmeye katkı sağlamak, insanlığın evrensel değerlerinin korunması ve geliştirilmesidir.

 

Mevcut bulunan ve İstanbul’da faaliyet göstermekte olan, “ÇAMOLUK YARDIMLAŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ” nin geçmiş yıllarda İlçemize birçok hizmetlerde bulunduğu bir gerçektir. Bu yapılan hizmetler hiçbir zaman yok sayılamaz. Ancak son yıllarda İstanbul’da faaliyet gösteren bu dernek, adeta bir siyasi partinin arka bahçesi durumuna gelmiş ve kuruluş amacından tamamen uzaklaşmıştır. İlçemize yapılması planlanan her hizmette Derneğin adını kullanılarak birtakım kişiler pirim ve reklam yapma derdine düşmüşlerdir. Yıllardır Çamoluk halkına verdikleri sözleri tutmadıkları açık ve acı bir gerçektir.

Artık Çamoluk halkı İstanbul’dan yönetilmek istemiyor. İstanbul’ dan iki, üç aylığına gezmeye gelen birkaç kişinin vermiş olduğu boş vaatler ve sözlere artık Çamoluk halkının inancı ve güveni kalmamıştır.

Bu sebepten dolayıdır ki, başta Çamoluk halkı olmak üzere, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler, Esnaf, Yerel Yöneticiler bir araya gelerek bir çatı altında toplanılmasının gerekliliğine inandık. İşte bu nedenledir ki, kurmuş olduğumuz ÇAMOLUK DERNEĞİ adı altında ele ele vererek sorunlarımızın çözümü noktasında canla başla çalışmak için kolları sıvadık ve biz de varız diyoruz.

 

Çamoluk İlçesi Yardımlaşma ve Toplumsal Kalkınma Derneğimizin kısa adı “ÇAMOLUK DERNEĞİ” olarak artık bize aittir. En kısa zamanda İlk Genel Kurulumuzu yaparak hizmete başlayacağız.

 

Allah utandırmasın, Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun!

 

 

 

Ali TATAR

Kurucu Başkan

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.