Kaynar (Münük) Köyünde Büyük Operasyon

GÜNCEL

Kaynar Köyüne düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

 Sivas Cumhuriyet Savcılığına bağlı özel yetkili savcılar gözetiminde, Kaynar Köyüne Çete operasyonu düzenlendi.
Sivas Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüğünün yaklaşık üç yıldır yürüttüğü teknik takip sonucu İstanbul ve Kaynar Köyünde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 25 kişi göz altına alındı.

31 Mayıs 2011 salı sabahı , 200 jandarma eşliğinde yapılan operasyonda ki gözaltıların, 15'i İstanbul on kişinin ise Kaynar köyünde gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanlardan 10 kişi savcılık soruşturmasından sonra tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildikleri, mahkeme tarafından 6 sının tutuklanarak cezaevine gönderildiği ve 4 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.
Tutuklanan zanlılar, Erdal M, Sabit M, Yalçın M, Asım M, Alkan M. ve İmdat M
Serbest bırakılanlar,B. M, C. M, H. Y. ve M. M.

Yapılan operasyonun çok geniş kapsamlı olduğu ve İstanbul, Çamoluk,Gölova ,Suşehri ve Koyulhisar’ı kapladığı bildirildi.
Operasyon kapsamında,İstanbul, Çamoluk Gölova Suşehri ve Koyulhisar’dan bir çok kişinin ifadelerine başvurulduğu bildirilerek,aynı zamanda yeni şikayetlerle konunun daha da genişleyebileceği açıklandı.

Zanlıların,ekonomik yönden zor duruma düşmüş yaklaşık 300 kişiyi yüksek faizle borçlandırarak menkul ve gayrimenkullerine el koyduğu iddia ediliyor.
 
Çamoluk esnaflarının da büyük çoğunluğu da mağdur olarak ifade verdiği bildirildi.
 
Şikayetler sonucu başlatılan operasyonun, tefecilik, çek ve senet tahsilatı, darp, tehdit, alıkoyma suçlarını işlediği belirlenen zanlılarla birlikte tabanca, av tüfeği, çok sayıda fişek ile bol miktarda boş ve yazılı senet, tapu ve çek ele geçirildi.
Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda, Bu konularda mağdur olanların savcılıklara müracaat ederek haklarını arayabilecekleri açıklandı.
Operasyonda ele geçirilen senet ve çeklerin değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu bildirildi.

Çamoluk Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.