Şebinkarahisar Vilayetlik Hasretinden Vazgeçmiyor!

GÜNCEL

Komşu ilçemiz Şebinkarahisar'ın 84 yıldır hasretle ve özlemle beklediği vilayetliğin tekrar iade edilmesiyle ilişkin bir çok STK, yerel basın ve Şebinkarahisar yetkilileri ses olmaya yılmadan devam ediyor. Bu kez çağrı ŞEBİNSİAD' dan geldi.

Şebinkarahisar Sanayici İş Adamları Derneği ŞEBİNSİAD yönetim kurulu başkanı Müjdat Karayılan vilayetliğin iadesi için, imza kampanyası başlattı. Karayılan ŞEBİNSİAD resmi sosyal medya hesabından, link uzantılı paylaşımıyla, 1933 yılında Şebinkarahisar'dan alınan itibarın iadesini istiyoruz başlığıyla kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Karayılan geçtiğimiz yıl aracına (temsili) 82 plaka takarak, fotoğrafıyla boy göstermiş ve bir çok vatandaş tarafından beğeni almıştı.

Başkan Karayılan imza kampanyasını sosyal medya hesabından duyurdu. Mesajında şu ifadelere değindi "Çok kıymetli ŞARK-I KARAHİSAR’lı hemşehrilerimiz. Bildiğiniz üzere 1933 yılında çıkmış olan yasa ile geliri giderinden az olan vilayetler ilçe statüsüne düşürülmüş ve bir haksızlığa uğramışlardır. Bu vilayetlerden sadeve Şebinkarahisar hariç diğer iller iadei itibarlarını alıp tekrar vilayet olmuşken maalesef Şebinkarahisarımız itibarını geri alamamıştır.

2023 yılında cumhuriyetimizin 100.yılında bu ayıbı ortadan kaldırmak için bir imza kampanyası başlattık. Amacımız bölücülük değildir. 1933 yılında ki haksızlığı ortadan kaldırmaktır. Sizlerden ricamız aşağıda ki linki tıklayarak imzanızı atmak ve bu sayede kamuoyu oluşturmaktır. Bu fikri oluşturmamızda kıvılcımı sağlayan Hayri Bakıcı abimize de huzurlarınızda ayrıca teşekkür ederim.

Karayılan, sözleriyle destek olmaya tüm vatandaşı desteğe çağırdı.

Haber: Murat Özdemir 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.