Taksime Çamoluk Damgası

GÜNCEL

Rastgele Makamında 7. Giresun yürüyüşü


Feshane Giresun Günleri için geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve bu yıl da ikincisi yapılan Giresun yürüyüşü İstiklal Caddesinde yapıldı.
Giresun ve ilçelerinin katıldığı yürüyüş 13:00’da başladı.
Galatasaray Lisesinin önünde başlayan yürüyüş Taksim meydanında yapılan konuşma ve gösterilerle sona erdi.
Yürüyüşe Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Giresun Milletvekilleri Adam Tatlı ve Mehmet Geldi, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı, Lokman Çağrıcı, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Bursa Giresunlular Derneği başkanı Üzeyir Aktaş, ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşu katıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin “Sözlerime Giresun Günleri Kapsamında düzenlenen 2. Taksim yürüyüşüne katılmaktan duyduğum heyecan ve mutluluğu belirterek sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diyerek başladı.Dursun Ali Şahin , Giresun ilinde Turizm ve tanıtıma yönelik yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdikten sonra ; “Giresun’da görev yapmak çok güzel. Giresun’a ve Giresunluya hizmet etmek çok güzel. Dahası Giresunlularla bir arada bulunmak ve yürümek daha da güzel. İnanıyorum ki, Giresun bu tür etkinliklerle gabuğunu gırarak, önce Türkiye'ye, ardından da dünyaya tanıtımını en güzel şekilde yapacaktır. Giresun’umuzun doğal güzelliğini, yaylalarını, sahillerini, fındığını, misafirperverliğini, keşfedilmemiş bir turizm cenneti olduğunu, duyurmak ve tanıtmak istiyoruz dedi.
Daha sonra Nurettin Canikli de bir konuşma yaptı.
Tüm ilçelerin katıldığı yürüyüşte genellikle herkes kendi pankart ve dövizleri ile birlikte yürüdüler.
Düzenlenen yürüyüşte ciddi organizasyon eksiklikleri olduğu gözlendi.
Özellikle hangi ilçenin hangi sırada yürüyeceği belli olmadığından herkesin kendine göre yer bulup yürümesi karışıklıklara neden oldu.
Kimine göre 2500 kimine göre ise kimine göre ise 50,000 kişin katıldığı Giresun Günleri yürüyüşünde katılımcılar kemençe ve davul zurna eşliğinde bol bol horon oynayıp eğlendiler.
Yürüyüşe katılanlara fındık, pancar çorbası ve kaşarlı pide dağıtıldı. Kortejin içinde Boyu 2 metreyi bulan kemençeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler..
Çamoluk Köroğlu Mahallesi Folklor ekibi sergilediği performansıyla izleyenlerden tam not aldı.
Folklor ekibine ulusal basında yoğun ilgi gösterdi.
Çamoluk Derneğinin iki kez mesaj çekerek duyurusunu yaptığı ve davet ettiği yürüyüşe katılım yok denecek kadar az oldu.
Çamoluk Haberin başlattığı ve organize ettiği Çamoluk Merkez’e yapılacak HES projesini protestosuna gelenler hariç toplam 8 kişi yoktu yürüyüş için gelen.
Bizim görebildiğimiz Giresun günleri yürüyüşü için gelenler; Veysel Ekmen,Yaşabey Kalebaşı,Murat Şapaloğlu,Kadir Elagöz ve Ünal Sarıdoğan ve Köroğlu Mahallesi Folklor Ekibi oldular.
 
Yürüyüşte Veysel Ekmen ,Murat Şapaloğlu ve Yaşabey Kalebaşı bir süre protokol sırasında kolkala yürüdüler.
Çamoluk Haber pankartına yoğun ilgi.
Çamoluk haber’in hazırlayıp getirdiği Protesto pankartına katılanların ilgisi yoğun oldu.
Pankartı gören ve okuyan bir çok kişi gelip bilgi aldı ve de hatıra fotoğrafı çektirdi.
Düzenlenen etkinlikten birde toplu nikah merasimi yapıldı. Yeni evlenen çiftlerin nikahlarını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan kıydı.
 
Teşekkür Ediyoruz.
Yaptığımız çağrıya bizzat kendi gelerek ve arkadaşlarını getirerek büyük destek veren Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri Dernek Başkanı Rüstem Sakızcı’ya, Bursadan gelerek pankartın bir ucundan da kemdi tutan ve sahiplenen, Çamoluk Belediye Başkan aday adayı olan eğitimci Dulundas Mahallesinden Savaş Akarçeşme’ye ve bu çağrıya katılarak Taksime gelen gönülden destek veren herkese Teşekkür ediyoruz.

Çamoluk Haber








 
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.