Binlerce kişiye keşkek dağıtılacak

KÜLTÜR VE SANAT

16. Giresun Günleri etkinliği bu hafta sonu İstanbul Yeşilköy'de yapılacak.


7-10 aralık tarihlerinde İstanbul Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı etkinlik alanında yapılacak olan 16. Giresun Günlerinde; Çamoluk standından binlerce kişiye keşkek ikramı yapılacak.
Feshane de başlayıp Yenikapıda devam eden ve son olarak ta bu yıl Atatürk Havalimanında onaltıncısı yapılacak olan, Giresun Günleri etkinliği, Özellikle son yıllarda "Yöresel Giresun ürünleri" adı altında menşei belli olmayan ürünlerin satılmasıyla adından sıkça söz ettirmişti.

Yüksek stant kira bedelleri nedeni ile gelemeyen yerli üreticinin yerine, menşei belli olmayan ürünlerin fahiş fiyatlarla satılırak kiraların karşılanıyor olması, aynı zamanda da vatandaşın aldatılması anlamına geliyor.
Bu uygulama ile; yüksek fiyatla Giresun yöresel ürünü aldığını zanneden vatandaş, birileri tarafından aldatılmış oluyor.
Çamoluk Haber'in son yıllarda sürekli gündeme getirdiği bu duruma, federasyon ve ilçe dernek, yada vakıflarının yeteri kadar ses çıkarıp teğpki göstermemesi üzerine yanlış uygulama her yıl devam ediyor.

Etkinlik alanında ürünler üzerinde yetkililer tarafından da yeterince denetim olmaması her yıl aynı sorunun yaşanmasına sebep oluyor.
Tüm yaşanan bu olumsuzluklara rağmen bazı ilçe protokol stantları vatandaşların daha iyi zaman geçirmesi için çalışmalar yapıyor.
Bu derneklerin başında da Çamoluk Derneği geliyor.
Her yıl standında yaptığı etkinlikle adından söz ettiren, Çamoluk, bu yılda binlşerce kişiye üç gün boyunca keşkek ikramında bulunacak.
8-9-10 aralık günlerinde saat: 16:00'da Çamoluk standında ikram edilecek keşekten binlerce vatandaşın alması planlanıyor.
Konu ile ilgili olarak Çamoluk Dernaği Başkanı Hacı Canik yaptığı açıklamada; Çamoluk olarak bu etkinlikte her zaman farkındalık oluştumak için çalıştık ve başardık.
Bir yıl bal çeşmelerinden bal akıtarak dikkatleri Çamoluk balı üzerine çekerken, bir yıl da yine coğrafi işaretli organik kurufasulyesini tattırdık. Bu yılda ilk başladığımız yıllarda olduğu gibi alana gelen binlerce kişiye keşkek ikramında bulunacağız.
Tüm hemşehrilerimizi stantımıza bekliyoruz" dedi.

Çamoluk Haber


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.