Çamoluk Derneğinden iki sanatçıya Veto!

KÜLTÜR VE SANAT

Çamoluk Derneği geçtiğimiz yıl ücret konusunda anlaşamadığı bazı Çamoluklu sanatçılara bu yıl veto uygulaması yaptı.

Çamoluk Derneği geçtiğimiz yıl ücret konusunda anlaşamadığı bazı Çamoluklu sanatçılara bu yıl veto uygulaması yaptı.

2011 yılı Çamoluk Bal Festivali için program hazırlayan Çamoluk Dernek yönetimi Çamoluklu sanatçılara 300’er TL teklif ederek sanatçıların tepkisini çekmişti.

Yapılan teklif karşısında program yapmama kararı alan sanatçılar sahneye çıkmamıştı.

Bu yılda Çamoluk derneği bu sanatçılardan ikisine veto uygulama kararı aldı.

Sponsorlu sanatçıya veto!

Çamoluk Derneğinin para yok engelini sponsorla aşmaya çalışan sanatçılara bu kez de derneğin aldığı kararlar engel oldu.

Çamoluklu sanatçı Mustafa Domruk'a Çamoluk Karadikmen Köyünden ,aynı zamanda üç dönem Çamoluk Bal Ağası ve Dernek başkan adayı olan İş adamı Murat Şapaloğlu sponsor olarak Çamoluk Bal Festivalinde çıkması için girişimlerde bulundu.

Yapılan görüşmeler sonucunda, Çamoluk Dernek Yöneticisi Mustafa Bayındır’ın Derneğin geçen yıl bir karar aldığı ve bu karar neticesinde de bu sanatçının festivalde program yapamayacağı açıklandı.

Yapılan açıklamaya tepki gösteren Murat Şapaloğlu Çamoluk Haber’e yaptığı açıklamada;Çamoluk için elimizden gelen maddi manevi her türlü şeyi yapmaya çalışıyoruz ve Çamoluk Derneği bütçe yok diye sanatçılara para vermek istemiyor ama parasını bizim karşıladığımız sanatçıya da boykot uyguluyor dedi. Yapılan bu ayrımcılığın Çamoluk’un birlik ve beraberliği için ağır sonuçlarının olacağını açıklayan Murat Şapaloğlu,bu arkadaşımız seçimlerde bizi destekledi diye böyle bir muameleye maruz kalıyor dedi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Mustafa Domruk’ta kendilerinin Çamoluk dernek seçiminde bir tercihte bulunduklarını ve tercihi de Murat Şapaloğlundan yana kullandıklarını söyleyerek,”Aslında bizim siyasetle işimiz olmaz ama istedik ki yönetim kurulunda bir de sanatçı olsun ve kültür ve sanat işleri ile daha yakından ilgilensin,bunun haricinde bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz olmaz. Yapılan uygulamayı Çamoluk halkının takdirine bırakıyorum.” dedi.

Domruk bir çok iş adamının arayarak ,Çamoluk Bal Festivali için kendisine sponsor olmak istediklerini de sözlerine ekledi .

Çamoluk Dernek Yöneticisi Mustafa Bayındır’da konu ile ilgili olarak Çamoluk Haber’e yaptığı açıklamada; konunun doğru olduğunu ve Murat Şapaloğlu’nun kendisini arayarak Mustafa Domruk’a sponsor olduğunu ve Çamoluk Bal Festivalinde sahne almasını istediğini söyledi.

Bayındır konuyu yönetime götürdüğünü ve geçtiğimiz yıl alınan karar nedeniyle, bu sene bu sanatçının sahne alamayacaklarını Murat Şapaloğlu’na ilettiğini söyledi.

Bayındır, 2011 yılı bal festivalinde sanatçıların teklif edilen parayı beğenmeyerek programı boykot ettiklerini yalnız Zabit Münüklü’nün boykota katılmadığını söyleyerek, bu seneki festivalde bu davranışının karşılığı olarak kendisine daha fazla program yaptırılacağını da sözlerine ekledi.

Bayındır, geçtiğimiz yıl yaşanan boykot için sanatçılarla görüştüklerini ve sanatçıların kendilerine, Yusuf Fenerci ve Mustafa Domruk’un festivallerin boykot edilmesi telkinlerinde bulunduklarını ifade etti.

Çamoluk Haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.