Çamoluk Eğitim Vakfı kuruluyor..

KÜLTÜR VE SANAT

Çamoluk Derneği düzenlediği istişare toplantısı ile Çamoluk Eğitim Vakfının kurulacağını açıkladı.

9 Şubat 2013 Pazar günü Çamlıca da ki Çamoluk Dernek binasında düzenlenen istişare toplantısında, eğitim konularına yoğunlaşmak amacıyla ayrı bir vakıf kurulacağı açıklandı.
Çamoluk, köy dernek başkanları ve bazı işadamlarının katıldığı istişare toplantısı, Fatih Aydın'ın gündeme ilişkin ve dernek çalışmalarıyla ilgili açıklamasıyla başladı.
Fatih Aydın 13 yıldır Çamoluk Derneğinin burs verdiğini ancak seçimlerden ve çekişmelerden bıktıklarını
dile getirerek, vakıf kurmak suretiyle bu çekişmelerden kurtulmak istediklerini söyledi.
Aydın kurulacak vakfın yönetimine bu güne kadar Çamoluk Derneği Burs komisyonuna bağış yapanların kurucu üye olarak alınacaklarını söyledi.
Daha sonra Çamoluk Derneği Başkanı Yaşabey Kalebaşı kısa bir açıklamayla neden vakıf kurma gereği hissettiklerine dair açıklamalarda bulundu.
Yapılan açıklamalarda, bu güne kadar Çamoluk Derneğine burs konusunda toplam 180 kişinin bağışta bulunduğunu sürekli bağışta bulunanların ise 60 kişi olarak kaldığı açıklandı.

Açıklamalarda, zamanla burs bulma konusunda sıkıntıların olduğu ve bu sıkıntıların da Vakıf Kurmak suretiyle aşılabileceği bildirildi.
Vakıfların derneklere göre bir çok avantajının bulunduğu bunların başında ise bağışta bulunan işadamları yada şirketlerin, bağışlarını vergilerden düşebildiği, bunun da bağış yapanlar açısından bir avantaj olduğu ifade edildi.
Yapılan açıklamada,Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin Yönetim Kurulu görev süresi içinde ikinci istişare toplantısını düzenlediği açıklandı.
Toplantıdan önce misafirlere kahvaltı ikramı yapıldı.
Toplantıya ,Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen, Giresun İl Genel Meclisi Üyesi
Abdullah Kürkçü, İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Ekmen, İTO Meclis Üyesi
Hüseyin Akarçeşme, Çamoluk Bal Ağalarından Murat Şapaloğlu ve Çamoluk Kur’an Kursu
Derneği Başkanı Süleyman Kor’da katıldı.
Daha sonra toplantıya katılanların görüş ve düşünceleri alındı.
İlk olarak eski dernek yönetim kurulu üyelerinden Adnan Karabul söz aldı ve kurulacak vakfa her türlü desteği vereceğini açıkladı.
Daha sonra Veysel Ekmen Söz aldı ve Çamoluk Derneğinin çeşitli nedenlerle seçim ve siyaset gibi konuların içine çekilerek yıpratıldığını bu nedenlede burs konusunda zorlukların yaşandığını gündeme getirdi.
Yapılacak çalışmayla birlikte kurlacak vakfın bu tür tartışma ve çekişmelerden uzak kalabileceğini söyledi.
Toplantıya katılan çoğu katılımcılar vakıf konusunu destekleyeceklerini açıkladılar.
Eski Yenice Beldesi Dernek Başkanlarından Zekeriye Duras'ta vajıf konusunun önemli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini açıklayarak vakfın kuçaklayıcı olması gerektiğini söyledi.
İstişare toplantısı ile ilgili kendilerine her hangi bir konu belirtilmediğini söyleyen Duras,"Toplantının konusu katılımcılara bildirilse daha verimli olurdu" dedi.
Kutluca Köyü Dernek Başkanı Kazım Karaçoban'da yaptığı konuşmada;yazılanların güzel ve herkes tarafından kabul edileceğini ancak uygulamada gösterilecek yanlış tutum ve davranışlarla Çamoluk Derneği durumuna düşülmemesi gerektiğini söyledi.
Karaçoban, Ayrıca Vakıf yönetimi için illa da eskiden bağış yapma şartlarının aranmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.