Festivalde Protokol Çatlağı

KÜLTÜR VE SANAT

Çamoluk Bal Festivalinde protokol rahatsızlığı yaşanıyor.

 Festivalde Protokol Çatlağı
Yaklaşan Çamoluk Bal Festivalinde kurumlar arasında yapılan protokol rahatsızlıklara sebep oldu.
2009 Yılında düzenlenen Çamoluk Bal Festivaline Saadet partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuşun katılacağı açıklanınca, o zamanın kaymakamı, Murat Zadeleroğlu ve Çamoluk Dernek yönetimi, güvenlik gerekçesiyle festivalin iptal edildiğini açıklamışlardı.
Yapılan açıklamaya karşılık, Çamoluk Belediye Başkanlığı kısa sürede Çamoluk Esnafıyla birlikte organize olarak, Festivali dernek ve kaymakamlık olmadan yapmıştı.
Kurumlar arasında yaşanan bu gerginlik, kısa süreli molalar verse de bu güne kadar geldi.
2012 Yılı festivali için yapılan protokol bu gerginliği bir kez daha gün yüzüne çıkardı.
Yapılan festival protokolünde kurumlar arası görev dağılımı yapılırken organize,protokol,sanatçı idarenin dernek ve kaymakamlık arasında paylaştırıldığı ve belediyeye de Festivalin temizlik işinin verildiği açıklandı.
Yapılan protokolü kabül etmeyen Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici, tepki göstererek imzalamadan geri gönderdi.
Daha sonra Çamoluk Belediyesi Encümeni tarafından da görüşülen protokol, görüşme sonunda Belediye olarak Çamoluk Bal Festivali organizasyonundan çekilme kararı aldıklarını açıkladılar.
Konu ile ilgili bilgi veren Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici, yapılan protokol ile kendilerinin yok sayıldığını ve “deyim yerindeyse bize bizim işimizi öğretiyorlar” dedi.
Protokolü kabül etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Özcan Çinici, konuyu Belediye Meclisinde görüşerek, bu yılki festivale katılmama kararı aldıklarını söyledi.
Protokol konusunda yaşanan olumsuzluklar la ilgili olarak Çamoluk Dernek Başkanı Yaşabey kalebaşı da Protokolün kendileri dışında Kaymakamlık tarafından hazırlandığını ve dernek olarak belediyeyi dışlamak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.
 Çamoluk Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.