Yaşabey Kalebaşı İddialı konuştu

KÜLTÜR VE SANAT

Çamoluk Derneğinin düzenlediği istişare toplantısında Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı ”Vali ve Bakan gözümüzün içine bakıyor, Çamoluklular bir şey istese de yapsak diye” iddialı konuştu.

15 Temmuz 2012 Pazar Günü Saat 10:00’da Çamlıca da ki Çamoluk Dernek Merkezinde düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısına Köy Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri yanında Çamoluk Kur’an Kursu Dernek yöneticileri de katıldı. 

Toplantı da ilk olarak söz alan Çamoluk Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı oldu.

Kalebaşı katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında,Çamoluk Derneğinin bir beden gibi olduğunu belirterek ,bedenin herhangi bir yeri ağrıdığında diğer organların da bu ağrı ve acıyı hissettiğini söyledi.

Yaşabey Kalebaşı ilk önce dernek olarak yaptıklarını anlatacağını söyleyerek ,Yıllardır özlemi çekilen Çamoluk Devlet Hastanesinin 1 Temmuz itibari ile 7/24 olarak hizmet verecek duruma geldiğini söyledi.

Kalebaşı, Çamoluk’a yapılacak olan TOKİ Konutlarının inşaatlarının da en kısa zamanda başlayacağını ve 18 ayda da teslim edileceğini söyledi.

TOKİ konutları için şu ana kadar 45 baş vurunun olduğunu açıklayan Kalebaşı Çamoluk’a Dijital Bankacılığın geldiğini ve %100 olmasa da %80 bankacılık işlemlerinin görüldüğü söyledi.

Çamoluk Kültür Merkezinin de bu yıl hizmete açılacağını ve Gölpark için Üsküdar Belediyesi tarafından kalıcı çadır platform yapılacağını bunun için çalışmaların başladığını ve kısa süre sonra da montaj işleminin gerçekleşeceğini söyledi.

Yine Üsküdar Belediyesi tarafından Çamoluk’a otogar yapılacağını açıkladı.

Bütün olumsuz genelgeler nedense hep Çamoluk’a denk geliyor.

Yaşabey Kalebaşı konuşmasında Çamoluk Meslek Yüksek Okuluna da değindi.

Kalebaşı okulun İTO tarafından yapılacağını ve bunu içinde bazı protokollerin yapıldığını söyleyerek,”geldiğimiz noktada Türkiye’de ki Ticaret odalarının bağlı olduğu bir kurum var, Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanlığı, bu kurum son aldığı bir kararla Ticaret odalarının ancak bağlı oldukları illerde okul ve benzeri yatırımları yapacağı yönünde bir karar aldı. Alınan bu karar neticesinde Haziran 2012 de temeli atılması gereken Çamoluk Meslek Yüksek Okulunun temelini atamadık. Ancak TOBB aldığı başka bir kararla odaların vaat ettikleri yatırımları kendisinin yapacağını açıkladı. Bizde bu konu ile ilgili olarak, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlunu ziyaret etmek için randevu alacağız ve kendisini ziyaret ederek bu konuyu halletmeye çalışacağız”dedi.

 

Yaşabey’in konuşmasından sonra Dernek Başkanlarına söz verildi.

İlk sözü Yazılar Mahallesi Dernek Başkanı Rüstem Sakızcı aldı.

Sakızcı konuşmasına Çamoluk Hastanesinin 1 Temmuz itibari ile hizmete başlayıp başalmadığını sordu.

Daha sonra Sakızcı son bir ay içerisinde iki kez Çamoluk’a gittiğini ve Çamoluk Şehir Merkezinin asfalt olması gerektiğini söyledi.

Sakızcı kendilerine gelen bilgilerde, yapılacak olan Bal Festivalinde Çamoluklu bazı sanatçılara ambargo uygulanacağını duyduklarını, konunun gerçek olması durumunda uygulamanın birlik ve beraberlik ruhuna zarar vereceğini söyledi.

Sakızcı’ya cevap veren Kalebaşı, hiçbir sanatçıya ambargo uygulamadıklarını Çamoluk’ta yedi sekiz tane kendini sanatçı sayan ve kaset çıkaran arkadaşımız var. Biz iki yıl önce bu arkadaşlarımıza 500’er lira ödeme yaptık geçtiğimiz yılda bu arkadaşlara 350 TL’lik bir ödeme yapabileceğimizi söyledik, bu arkadaşların içerisinde iki si dışarıda provakatif açıklamalar yaparak derneğimizi eleştirdiler, biz de derneğe saygı duymayan bu arkadaşları bu sene programa çağırmadık dedi.

Toplantıda söz alan Kutluca Köyü Dernek Başkanı Kazım Karaçoban’da 20 yılı aşkın bir süredir düzenlenen festivalin ayrı bir platformda tartışılması gerektiğini söyleyerek ,yapılan Festival Programlarının Çamoluk İnsanına uygun hale getirilmesini söyledi.

Karaçoban,özlenen birlik ve beraberliğini sağlanamamasında Çamoluk’ta yapılan yanlışların da büyük etken olduğunu söyledi.

Çamoluk’un demokrasiden uzak bir şekilde yönetildiğini ve haksızlıkların yapıldığını yapılan haksızlıklarında bir şekilde İstanbul’a ulaşarak rahatsızlık meydana getirdiğini söyledi.

Karaçoban Çamoluk Derneğinin geçtiğimiz dönemlerde çok radikal kararlar alınarak insanların küstürüldüğünü bu küskünlüklerinde geçmesinin zaman alacağını söyledi.

Karaçoban’ın konuşmasından sonra söz alan Çamoluk Dernek Başkan Yardımcısı Nevzat Kaleli söylenenlerden bir şey anlamadığını ve konunun daha somut bir şekilde anlatılması gerektiğini söyledi.

Tekrar söz alan Kazım Karaçoban, Çamoluk Derneğinin desteklemedikleri bir partinin adayının seçimi kazanması neticesinde, yıllardır yapılan Çamoluk Bal Festivalinin “güvenlik” gerekçesiyle iptal etmeye kalkışıldığını ve buna rağmen yapılan Festivale,Çamoluk Kaymakamlığı ve Çamoluk Derneğinin destek olmadığını ,destek olanlar için de ağır hakaretlerin söylenip yazıldığını açıkladı.

Özcan Çinici Benim Belediye Başkanım Değil!

Çeşitli konuşmaların yapıldığı toplantıda, en sert konuşmayı Çamoluk Kur’an Kursu yöneticilerinden Halil İbrahim Sürücü Çamoluk Belediye Başkanına Karşı yaptı.

Halil İbrahim Sürücü Belediye Başkanı Özcan Çinici’nin seçilebilmesi için mücadele ettiğini ve bu mücadeleyi yaparken de Çinicinin Çamoluk için milat olacağını düşünerek yaptığını ama gelinen nokta da Çinicinin kendisinin Belediye Başkanı olmadığını ve Belediye Başkanı olarak da tanımadığını söyledi.

Tekrar söz alan Dernek Başkanı Kalebaşı Çamoluk Derneğinin Siyasi gücünün tahmin edilenlerden de daha fazla olduğunu bunu da Feshane Giresun günlerinde gözlemlediklerini söyledi.

Başka ilçelerin çadırlarında 5’er dakika kalan misafirlerin Çamoluk Derneği standında bir saati aşkın zaman geçirdiklerini söyledi.

Kalebaşı , ”Vali ve Bakan gözümüzün içine bakıyor, Çamoluklular bir şey istese de yapsak diye”” dedi.

Daha sonra burs konusuna geçilen toplantıda her yıl verilen bursların bu senede verileceğini ve de sayının beklenilenden de artacağını söyleyerek bu konuda Ramazan ayı içerisinde Üsküdar Belediyesi Nikah Salonu bahçesinde iftar programı yaparak burs için katkı sağlayacaklarını söylediler.

Burs konusuna köy derneklerinin de sahip çıkması gerektiği ifade edilen toplantı saat 13:00’da sona erdi. 

Çamoluk Haber


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.