15 Temmuz Darbe Girişiminde Ak Parti Çamoluk Teşkilatı Sınıfta Kaldı

SİYASET

Ak Parti Çamoluk İlçe Teşkilatı 15 Temmuz darbesine karşı ortaya koyduğu tavırla tepki çekti.

15 Temmuz 2016 akşamı, milli iradeye FETÖ tarafından organize edildiği iddia edilen darbe girişimine karşı, tüm Türkiye ayağa kalkarken, Çamoluk Ak Parti teşkilat yetkililerinin ilk anlarda uyguladıkları karamsar tavır, vatandaş tarafında tepki ile karşılaştı.
Darbenin ilk hissedilmeye başladığı saatlerden itibaren, duyarlı vatandaşların Ak Parti İlçe teşkilatında toplanmak istedikleri ve bu isteklerini de teşkilat yetkililerine ilettikleri bildirildi.
Teşkilat yetkililerinin büro anahtarını bir türlü bulamadıklarını belirtip Ak Parti Çamoluk İlçe Teşkilatı kapısını vatandaşlara açmadıkları iddia edildi.
Daha sonra toplanan kalabalığın ilçe teşkilatının camını kırarak ışıklarını yaktıkları bildirildi.
Olayı yaşayan vatandaşların Çamoluk Haber'e verdiği bilgiye göre, Ak parti Çamoluk İlçe Başkanı Hafız Geco'nun hasta olamsı nedeni ile,İlk olarak Çamoluk İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Kürkçü'ye ulaşıldığı ve Abdullah Kürkçü'nün şimdilik toplanmayın dediği iddia edildi.
Yine abdullah Kürkçü'nün kendini arayanlara "gelsem acaba beni de alırlar mı" diyerek endişelendiği ve ilçe meydanı kalabalıklaşana kadar ortaya çıkmadığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recepe Tayyyip Erdoğan'ın sokaklar çıkın çağrısı ile Gecenin ilerleyen saatlerine kadar Çamoluk Merkez ve köylerden Çamoluk meydanına akaın eden vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşayarak,"Başkan nerede başkan nerede" diyerek Belediye başkanı Savaş Akarçeşme'ninde meydanda olmamasına tepki gösterdi.
Bu tepki üzerine belediye çalışanları Savaş Akarçeşme'nin Balıkesir Erdek'te olduğunu açıkladılar.
Yapılan açıklamada; Savaş Akarçeşme'nin kayınpederinin rahatsız olduğu ve bu nedenle orada olduğu açıklandı.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar, duyarlı vatandaşların organize ettiği toplantı saat 04:00 sularında sabah namazı için sonlandırıldı.
Ortaya çıkan bu duruma vatandaşlar sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Bu tepkilerin en net olanını daü, Yazılar Mahallesi Eski Dernek Başkanı Rüstem Sakızcı ortaya koydu Sakızcı Facebook sayfasından, "Saat 01 olmuş merdivenlerde Çamoluk Akparti Teşkilatın kapılarının açılmasını bekliyorum iyi günde davul çalanlar bugün nerde acaba...!" paylaşımda bulundu.

Çamoluk Haber





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.