Ak Parti Çamoluk Adayı belli...

SİYASET

Ak Parti Çamoluk Belediye Başkan adayı belli oldu.

Yerel seçimlerde Ak Partinin Çamoluk Belediye Başkan adayı merak edilirken, kulislerden sızan bilgilere göre aday netleşti.
Önümüzde ki 5 yıl için Ak Parti adına Çamoluk'u yönetmeye talip olan üç adaydan biri olan, Dulundas Mahallesinden Eğitimci Savaş Akarçeşme üzerinde karar kılındığı ve bu hafta içerisinde de isminin kamuoyuna duyurulacağı bilgisi verildi.
Yapılan değerlendirmelerde, mevcut Belediye Başkanı Özcan Çinici'nin Ak Parti teşkilat mensupları ve İstanbul kanadı ile ilgili yaşadığı sorunların kendisinin tercih edilmesine engel olduğu söylendi.
Turgay Yenice ve Özcan Çinici'nin aynı mahalleden olması ve aralarında uzlaşamamalarından dolayı ve daha önceki seçimlerde, Yazılar Mahallesinin verdiği blok desteğin bu seçimlerde tek aday üzerinde gerçekleşmemesi nedeniyle her iki isminde adaylığına sıcak bakılmadığı bu nedenle Savaş Akarçeşme’nin adaylığının kesinleştiği dile getiriliyor.
Turgay Yenice'nin aday gösterilmediği takdirde bağımsız aday olacağı iddia ediliyor.
Turgay Yenice'nin adaylık müracaat formuna da, bu isteğini yazdığı gelen bilgiler arasında.

Başkanlıktan sonra iddialı bir diğer adaylık süreci de İl genel Meclis üyeliği için yaşanıyor.
 Ak Partinin Çamoluk’ta mevcut İl Genel Meclisi üyeleri Abdullah Kürkçü ve Muammer Güleç’i ile yoluna devam edeceği bilgisi hakim.
Abdullah Kürkçü’nün isminin İstanbul kanadının desteklerinden dolayı Çamoluk’ta tartışmasız olduğu Muammer Güleç’in de Has Parti Kontenjanından gösterileceği iddia ediliyor.

Not: İl Genel Meclisi üyeliği için yapılan temayül yoklamasından,Abdullah Kürkçü ve İbrahim Kesik'in en yüksek oyu aldığı edindiğimiz bilgiler arasında.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.