Çamoluk Ak Parti’de İbre Savaş Akarçeşme’den yana

SİYASET

Savaş Akarçeşme yaptığı tanıtım çalışmalarıyla Ak Partideki aday tesbitin de bir adım öne geçti.


2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Çamoluk Belediye Başkanı olabilmek için, adayların kıyasıya yarıştığı ve aday olabilmek için mücadele ettiği Çamoluk’ta durumlar biraz daha netleşmeye başladı.
Çamoluk Belediye Başkanlığı için, iddialı olarak yarışan adaylar Fatih Düz,Savaş Akarçeşme,Özcan Çinici,Turgay Yenice ve Saadet Partisinden Davut Tepeyurt
Davut Tepeyurt haricinde, diğer adayların ilk tercihi Ak Parti idi.
Özellikle Fatih Düz ve Turgay Yenicenin aday adayı değil, hangi parti olursa olsun mutlaka aday olacakları yönündeki ısrarlı tutumları nedeniyle, Ak Partiden net cevap alamadıkları için,Fatih Düz’ün MHP’den Turgay Yenice’nin ise bağımsız olarak seçimlere katılacakları konuşuluyor.
Ak Partiden aday olduğunu açıklayan, Dulundas Mahallesinden Ramazan Bakırhan’ın ise adaylıktan vaz geçtiği yine iddialar arasında.
Ortaya atılan bu iddialar ışığında Çamoluk Ak Parti de iki aday kalıyor.
Özcan Çinici, Savaş Akarçeşme
Özcan Çinici’yi Ak Parti Çamoluk Teşkilatından destekleyenler olduğu gibi , İstanbul kanadının geçmişte yaşanan sıkıntılardan dolayı Özcan Çinici’ye soğuk baktıkları ve çeşitli ortamlarda Savaş Akarçeşme’yi destekleyeceklerini dile getirdikleri biliniyor. Yazılar Mahallesinden iki adayın çıkacak olması ve yazılarda tek aday üzerinde anlaşılmamış olması da, Özcan Çinici adına dezavantaj olarak değerlendiriliyor.
Özcan Çinici’nin avantajı ise,Başkanlık döneminde yaptığı hizmetlerin olacağı konuşuluyor.
Özellikle içme suyu için yapılan çalışmalar ve son dönemde yapılan çarşı içi ve Yazılar Mahallesinin parke düzenlemesi .
Savaş Akarçeşme, için en fazla eleştirinin yapıldığı Çamoluk’u tanımıyor, sorunları bilmiyor gibi eleştirileri yaptığı tanıtım çalışmalarıyla lehine çevirdi.
Çamoluk adına ve köylerde yapılan her etkinliğe katılarak kendini tanıtmasını bildi.
Mesleğinin de vermiş olduğu birikimle seçmenlerle iletişime geçerek Çamoluk ve Çamoluklunun nabzını tutup, onların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda projeler geliştirdi.
Hakkında ortaya atılan Çamoluk’ta tanınmıyor iddialarına karşılık, yaptığı çalışmalarla en fazla konuşulan ve tanınan aday konumuna geldi.
Yaptığı çalışmaların sonucunda aleyhinde olan adaylık serüvenini , süreçte finale yaklaşılırken lehine çevirerek bir adım daha öne geçti.
Ak Partide Yapılacak aday tespiti sonucunda kim iki adaydan hangisi seçilirse seçilsin,bu dönem Çamoluk’ta zorlu bir seçim süreci kendisini bekliyor.
Görünen o ki her partiden seçime girecek aday belli bir oy potansiyeline sahip.
Birde iktidar partisinde daha önce yaşanan olaylarda ve yeni aday tespitinde ortaya çıkabilecek küskünler seçim sonucunda etkili olacaklar.
Çamoluk Haber olarak seçim sürecinde tüm adaylarla görüşerek onların projelerini sizlere aktarmaya çalışacağız.

Çamoluk Haber
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.