Çamoluk Derneğinde 2. Hacı Canik Dönemi

SİYASET

Çamoluk Derneği Hacı Canik'ile devam...

 Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği Olağan Kongresi 24 Aralık 2017 Pazar Günü İstanbul Çamlıca'da ki Dernek Genel Merkezinde yapıldı.
Mevcut başkan Hacı Canik'in tek aday olarak girdiği seçime ilgi beklenenin üzerinde oldu.
Saat: 13:30'da başlayan kongreye İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı, Çamoluk AK Parti İlçe Başkanı Muammer Güleç, Giresun Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu,Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcıları Mustafa Sütçü,Ali Sütçü,Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar, Espiye Cepni köyü Dernek Başkanı Aydın Kömürcü, Sarıyer Giresunlular Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Civek, Ataşehir Giresunlular Dernek Başkanı Fatih Yelekoğlu ,Alucra Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sinan Karaveli,Üsküdar Giresunlular Dernek Başkanı Çoşkun Çalık ile birlikte delegeler katıldılar.

Veysel Ekmen'in Divan Başkanı olduğu kongrede, Divan üyeliklerine de Abdullah Kürkçü ve Ali Osman Geco seçildiler.

Gündemin okunmasından sonra denetleme ve faaliyet raporları okunarak ibra edildi.

Daha sonra Dernek Başkanı ve katılan misafirler birer konuşma yaptılar.
Çamoluk Belediye Başkanı Musa varıcı ve Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik çamoluk'un nüfus sorununu gündeme getiriken, ilgi çeken konuşmalardan birini de Yenice Dernek Başkanı Zekeriya Duras yaptı.
Zekeriya Duras; Çamoluk'un en büyük sorununun vilayet sorunu olduğunu bunun önünde ki en büyük engelinde, Suşehri ile Şebinkarahisar arasında ki çekişme olduğunu söyledi.
Zekeriya Duras; " Biriniz diyorsunuz ki; benim ismim var, biriniz diyor ki; benim cismim var. Bir araya gelinsin, birinizin ismi olsun birinizin de cismi. İl Suşehri'ne kurulsun ismi de, Şebinkarahisar olsun" dedi.
Milletvekili Hasan Turan'un uzun bir konuşma yaptığı kongrede, Kürsüye gelen MESİAD Başkanı Yusuf Geco'da Çamoluklulara sitemde, bulundu. Kendisinin MESİAD başkanı olduğunu ancak hiç kimsenin MESİAD'ın ve MESİAD Başkanının ne demek olduğunu bilmediğini söyledi. MESİAD'ın yalnızca Merter' ile alakalı olmadığını Türkiye'nin 158.000.000.000 Dolar olan ihracatının 7.500.000.000 dolarını karşılayan bir dernek olduğunu söyledi.
Ayrıca, MESİAD'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 23 kişilik Tekstil Komitesinden biri olduğunu. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu olan DEİK'te da kurucular kurulunda olduğunu ve bu gibi STK'larda üye bir dernek olduğunu kendisinin de bu derneğin başkanı olduğunu söyledi. Bu derneğe bir Çamoluk'lu olarak iki dönemdir seçimle gelen bir başkan olduğunu ve kendisiyle guru duyduğunu söyledi. Yusuf Geco bu durumdan Çamolukluların da gurur duyması gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra Hacı Canik'in listesi oylamaya sunuldu.
Tek aday olduğundan açık oylama yapıldı.
Yapılan oylamada, Hacı Canik'in listesi oy birliği ile kabul edildi.
Dilek ve temenni lerde söz alan Sarpkaya Köyünden Kemal Kuşçul'un üretim ve kalkınma üzerine konuşmasına zaman darlığı nedeniyle müdahale edildi.
Kemal Kuşçul' bu müdahaleye sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Kongrede, Çamoluk Derneğinin emektarı Nazım Dolu'yada teşekkür plaketi verildi.

Çamoluk Haber




























Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.