Çamoluk Şurası Tplandı

SİYASET

Çamoluk Derneğinin organize ettiği 2. Çamoluk Şurası toplandı.

"Meşveret ve Şurada hayır vardır" sloganı ile tanıtılan,2. Çamoluk Şurası,12 Eylül 2015 Cumartesi akşamı saat. 19:00'da Çamlıca Çamoluk Derneği Genel Merkezinde toplandı.

Olumsuz hava koşullarının da etkisi ile katılımın az olduğu şuraya,Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme ve İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Kürkçü'de katıldı.
Şuraya,Çamoluk Kaymakamının da davet edildiği,ancak ülkemizde yaşanan tereör olayları nedeni ile görev başında kalması gerektiğinden şuraya katılamadığı açıklandı.

Şura'da; Genel olarak Çamoluk köyelerinin ve mahallelerinin sorunları gündeme getirlerek Belediye Başkanı ve İl Genel Meclis Ütyesinin haberdar olması sağlandı.

Çamoluk'un kalkınması için ilçe nüfusunun arttırılması gerektiği üzerinde duran yetkili ve katılımcılar, konu ile ilgili çeşitli öneriler dile getirdiler.

Ortaya atılan önerileri dikkatle dinleyen Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, önerileri not alarak toplantı sonunda değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle Çamoluk ile ilgili bir çok proje ve görüş ortaya koyan,İnternet Fonomeni Kemal Kuşcu'da toplantıya katılarak bir konuşma yaptı.

Kemal Kuşcu,Çamoluk'ta hayvancılığın zor olduğunu, hayvancılık yapmak isteyenlerin,hayvan başına 5 dönüm arazsisi olması gerektiğini,aksi halde yapılacak işin karlı olamayacağını dile getirdi.
Kemal Kuşcu,çamoluk'ta yapılması gereken işlerin başında pakmazcilik gelediğini bunu'da 5 dönüm araziya 100 adet dut ağacı dikilerek gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Çamoluk Haber



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.