Çamoluk'lu Baskıları Veto Etti

SİYASET

Ak Parti Çamoluk İlçe teşkilatının olağan olmayan,olağan kongresinde delegeler, İstanbul ve Giresun’dan yapılan baskılara, Çamoluk’tan yapılan engellemelere meydan okudu.

 

Ak Parti Çamoluk İlçe teşkilatının olağan olmayan olağan kongresinde,Delegeler İstanbul ve Giresun’dan yapılan baskılara Çamoluk’tan yapılan engellemelere Rest çekti.

 

26 Şubat 2012 Pazar günü yapılan İlçe Başkanlığı seçimlerinde Mevcut İlçe Yönetiminin desteklediği Şinasi Tekoğlu’nun listesi kazandı.

187 oy kullanılan seçimlerde 3 oy’un geçersiz sayıldığı,kalan oyların dağılımı ise 105’ Şinasi Tekoğlu 79 İbrahim Kesik’in olarak açıklandı.

 

İsa Metin’in işlettiği Kahvehanede yapılan seçimlerde tam bir komedinin olduğu,bir ilçeye yakışmayan tarzda kongre yapıldığı bildirildi.

Delege listelerinin seçim anına kadar muhalefete gösterilmediği kongrede bir çok haksızlığın yapıldığı açıklandı.

400 delegenin olduğu Çamoluk’ta 187 delegenin oy kullanmak için sandık başına geldiği,gelen delegelerinde genelde yönetime yakın veya yönetimde ki kişilerin akrabaları olduğu gözlendi.

Oy kullanan delegelerin ağırlıklı olarak Kaledere ve Kılıçtutan Köyünden ve bu köylerdeki yönetime aday olan kişilerin yakınları olduğu görüldü.(Kaleli - Varıcı )

Çamoluk’un nüfus olarak daha çok olan köylerinden, neredeyse yok denecek kadar delege ismi okunurken bu iki köydekilerin yönetime yakın olan kişilerin akrabaları nın olması tepkilere neden oldu.

Delege belirlemelerinde deyim yerindeyse tam bir aile içi dayanışmanın olduğu görüldü.

Oy kullanan delegeler arasında İlçe Başkanı , ve yeni yönetimde görev alacak kişilerin eşleri anneleri ve gelinlerinin olduğu,karşı listede görev alacak kişilerin ise kendilerinin dahi delege olarak gösterilmediği açıklandı.

Seçimler için,İstanbul’dan da 25 ‘e yakın kişinin oy kullanmak amacıyla Çamoluk’a geldiği gözlendi.

 Tüm yaşanan olumsuz gelişmelere ve baskılara rağmen Çamoluk’ta yaşayan delegelerin, baskılara boyun eğmeyerek oylarını kullandıkları gözlendi.

Çamoluk’ta seçimin hemen ardından yapılan yorumlarda ortaya çıkan tablonun Çamoluk’ halkının dışarıdan gelen baskıları reddettiği ve kendi içinden ve Çamoluk’ta yaşayan insanlardan yana tavır takındığını söylediler.

Yapılan yorumlarda; Giresun il Yönetiminin Çamoluk için İstanbul’dan yana tavır almasını da yadırgadıklarını söyleyen Çamoluklular,yapılanların Demokrasiye ve insan haklarına aykırı olduğunu,insanlara gelir düzeyi ve siyasi çevrelerine göre muamale yapılığını söylediler.

Yönetimde liyakatin esas alınması gerektiğini,ancak yapılan uygulamalarla bunun tam aksi davranışların meydana geldiğini bununda, birilerine tam itaat olarak uygulandığını dile getirdiler.

Yapılanların önümüzde ki dönemde yapılacak olan Mahalli Seçimlerde ki,Çamoluk Belediye Başkanı adaylığını, birileri için garantiye almak olduğunu söyleyen Çamoluklular, uygulanmak istenen projenin başarısız olacağını,halka rağmen yapılan siyasetin başarı şansının olmadığını söylediler.

Kazananın, İbrahim Kesik’in listesi üzerinden Çamoluk’un olduğunu söyleyen Çamoluklular,”Listeler seçim anına kadar açıklanmadığı halde, İlçe Başkanı Hafız Geco Dahil bir çok kişinin eşlerinin delege yazıldığı bir ortamda, İl Yönetimininde tavrına ,ayrıca İstanbul kanadının topyekün desteklerine rağmen 79 oyun çıkması büyük bir başarı ve baskılara meydan okumadır.” diye konuştular. Daha önceki yerel seçimlerde de aynı ekibin görevde olduğunu ama Yenice Beldesi ve Çamoluk Belediye seçimlerinin kaybedildiğini söyleyerek “Çamoluklu bu dayatma ve baskıların hesabını seçimlerde soracak,bu oyunlara alet olanlar bu halkın yüzüne nasıl bakacak “dediler

İl Yönetimi ve Millet Vekili Çamoluk'a Fransız kaldı


Kongreye katılan Giresun Millet Vekili Mehmet Geldi, İl Başkanı Sabri Öztürk ve il yöneticileri sorunlarını dile getirmek isteyen Çamoluklulara cevap vermek istemediler.
Söz alarak Çamoluk Adliyesinin gittiğini ve kendilerinin adli olayalar için Alucra'ya gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşa,Adliyenin gelemeyeceğini Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in ilçesinde de adliyenin olmadığını söyleyerek cevap verdiler.
Millet Vekili 
Vatandaşların ısrarlı soruları karşısında bu konuların burada konuşulmayacağını, bir çay ocağında yada bir kahvede çay içerek konuşaçcaklarını söyleyerek geçiştirmeye çalıştılar.
Nail İpek'in ismi daha öncede, istemedikleri listenin kazanması halinde seçilen yönetimi görevden alacaklarını söylemesiyle gündeme gelmişti. 
Özellikle İl Teşkilat Başkanı ve Nail İpek ve İl Başkanının soru sorulmaması için gayret sarfettikleri gözlendi.
Sorulan sorulardan bunalan Miillet Vekili ve İl yöneticilerini İlçe Başkanı Hahız Geco'nun yemek bahanesiyle uzaklaştırdığı gözlendi.

 

Çamoluk Haber 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.