Canikli Yerine Veysel Ekmen mi?

SİYASET

Eskki Çamoluk Dernek Başkanı Veysel Ekmen Milletvekili mi oluyor?

Daha önce ortalıkta dolaşan"Nurettin Canikli'den sonra yerine Milletvekili olacak kişi, Veysel Ekmen" sözü ciddi olarak tartışılmaya başlandı.
Milletvekili aday adayı olacak bürokratların,görevlerinden istifa etmeleri için son gün olan 10 Şubat'ın yaklaşmasıyla birlikte,Giresun'dan Milletvekili adayı olacaklarda merak edilmeye başlandı.
Özellikle Ak Parti Adaylarının kim olacağı da merak konusu oldu.
Ak Parti Giresun Milletvekili Aday Adaylı için ilk olarak Hatice Kocaoğlu smi açıklandı.
Yine Milletvekili aday adayı olabilmek için Ak parti Giresun İl Başkanı hasan Aydında Görevini 14 Şubatta bırakıyor.
Dört Milletvekili çıkaran Giresun için partiler giresun ilçelerini dörde bölerek adaylarını belirliyor.
Şebinkarahisar,Alucra ve Çamoluk için bir adayın olduğu Giresun'da"yakın geçmişlerde hep Alucra'lı aday temsil etti.
(Yavuz Köymen 4 Dönem-Nurattin Canikli 3 Dönem) .
2015 Milletvekili seçimlerinde de Veysel Ekmen'in olabileceği söyleniyor.
Bu söylenileri seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Giresun Merkez Medyasında da yer almaya başladı.
Giresun TIME İnterne sitesi de Canikli'nin yerine Veyselm Ekmen'mi diye haber yaptı. Giresun TIME'in haberinde:
" İsmi 2015 milletvekilliği seçimlerinde AKP’nin Giresun’dan 1. sıra vekil adayı olarak adı geçen Veysel Ekmen kimdir?

TIME araştırdı ve buldu.

2015 genel seçimlerinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin 3 dönem kuralına takılması nedeniyle Giresun milletvekili adayı olarak yerine düşündüğüiddia edilen paraşütçü yani tepeden inmeci ama kimsenin tanımadığı Veysel Ekmen kimdir?

Ismarlama ve transfer midir?

Okuyun da öğrenin.

Değil mi ki....

Madem bilmiyorsunuz anlatalım.

Giresun’un Çamoluk ilçesine kayıtlı Ekmen’in AKP ile hızlı yükselişi biliniyor. Önce TOKİ-Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Çamoluk Derneği eski başkanlarından Veysel Ekmen kısa zamanda İller Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine de atandı.

CHP TESADÜFÜ (!)

Rumeli Hayat Sigorta A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği, İktisat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Veysel Ekmen evli ve 5 çocuk babası.

Ekmen, Türkiye genelinde Valilik ve Belediyeler olmak üzere yerel yönetimlere kaynak aktaran İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı ve halen bu görevi yürütüyor. 

Ekmen, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin Giresun ziyaretinde de bulunarak arzı endam etti. diye yer aldı.

Konu hakkında görüş belireten bir çok kişi, Veysel Ekmen'in bulunduğu konum itibari ile bir çok Milletvekilinden daha etkili olduğunu bu konumunu bırakıp'ta aday olmaz derken,bir kısmı da, Nurettin Canikli ile olan ilişkisinden dolayı aday olabileceğini ve etkili bir konuma gelebileceğini dile getirdiler.
Veysel Ekmen Kimdir?
1965 doğumlu olan Veysel Ekmen, Kadıköy İmam Hatip Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yapan Ekmen, İlk olarak Çamoluk Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı.
2002 yılında yapılan Çamoluk Derneği Olağan Kongresinde, İş Adamı İlhan Aydın ile girdiği seçim yarışından başarı ile ayrılarak, Çamoluk Derneği Başkanı oldu.
Veysel Ekmen, Dernek Başkanlığında yaptığı icraatlardan dolayı bir çok eleştiri aldı.
Özellikle İşbaşına gelir gelmez, her köyden 25 üye olacak kararı alarak kendine muhalif bir çok kişinin üyeliğine son verdi.
İki dönem 2002 -2006) başkanlık yapan Veysel Ekmen, bundan sonra da dernekten elini çekmeyerek, sürekli kendine yakın isimlerin başkan olmasını sağladı.
Veysel Ekmen'in Dernekte yapmaya çalıştığı bir çok organizasyon, üyelere uygulanan ayrımcılık nedeni ile başarısızlıkla sonuçlandı.
(İstanbul Ömerli Piknik denemesi - Çamoluk'ta Kurban Kesimi - Çamoluk Gecesi ) gibi organizasyonlar ilgi göremediğinden dolayı başarısızlıkla sonuçlandı.
Veysel Ekmen'e en büyük tepkilerden biri de, 18.Çamoluk Bal Festivaline, o dönem Saadet Partisi Genel Başkanı olan Numan Kurtulmuş'un katılacağı açıklanması ile birlikte, Dernek ve Kaymakalık olarak"Güvenlik gerekçesiyle" oragnizasyondan çekilerek,Numan Kurtulmuş'un Çamoluk'a gelmesini engellemeye çalışmıştı.
Belediye ve Halk elele vererek, festivali gerçekleştirdi.
Festivalde, engel olmaya çalışanlara büyük tepki ortaya kondu.
2011 Milletvekili Seçimleri için Nurettin Canikli ile birlikte ,Çamoluk'ta esnaf ziyareti yapan Veysel Ekmen,aynı zamanda Ak Parti Yöneticileri olan esnaflardan sert tepki görmüştü.
Ak Parti Çamoluk İlçe Teşkilatı ile de yakından ilgilenen Veysel Ekmen,burada da kendine yakın gördüğü isimlerin iş başına gelmesini sağladı.
Veysel Ekmen'den olur alamayanların iş başına gelemediği iddia edildi.
Çamoluk Derneğinden Burs alacak öğrencilerin cemaat yurtlarında kalmasını yeterli referans gören Vedysel Ekmen 17 Aralık sürecinden sonra, Yakın çalışma arkadaşlarını toplayarak,bu süreç te hükümetin tarafında yer alacaklarını söyledi. kadar,Çamoluk Derneğinden burs alacak öğrenciler den Hizmet Hareketi ile 
Tüm bu olumsuzlukları göz önünde bulunduranlar, Veysel Ekmen'in aday olmayacağını,olsa da İstanbul'dan aday olabileceğini dile getirdiler.
Veysel Ekmen Ulusal basında da,aynı zamanda arkadaşı olan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Top'çu vastasıyla yurt dışı seyehatleri nedeni ile yer aldı.
Alucra - Çamoluk arasına, Berdiye dağından yapılan ve atıl durumda bırakılan yol nedeniyle, de bir çok eleştirilere neden olmuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.