Dulundas'ın Ayrılmasını İstemiyoruz

SİYASET

İl Genel Meclisi Üyesi Muammer Güleç Dulundas Mahallesinin Belediyeden ayrılmasına karşı olduklarını söyledi.

Muammer Güleç
1964 Çamoluk Kutluca Köyü doğumlu. İlkokulu Kutluca Köyünde okuyan Muammer Güleç, Orta okul’a İstanbul ‘un Çatalca ilçesinde devam etti.
Orta Okul 3. sınıfta okurken 12 Eylül ihtilalinin olması nedeniyle yatılı olarak kaldığı yurt’un İhtilal Yönetimi tarafından kapatılmasıyla birlikte okuldan ayrılıp köye dönmek zorunda kalır.
Babası Muharrem Güleç’in Cami Mimarisi üzerine Uzman olması nedeniyle ,oda babasıyla birlikte Cami Yapımında çalışmaya başlar.
Kendisini Cami Mimarisi konusunda geliştiren Muammer Güleç,Çamoluk ve Türkiye genelinde birçok Cami’nin yapımını gerçekleştirmiş ve bu alanda söz sahibi olmuştur.
 
Siyasete de erken yaşlarda başlayan Muammer Güleç Milli Görüş Geleneğinin tüm partilerinde çalışmış.
 
Muammer Güleç Çamoluk’ta İlkleri gerçekleştiren biri olarak ta tanınıyor.
Çamoluk’a ilk Kepçe İş Makinasını getirdi,ayrıca Çamoluk’a ilk Modern Kum Ocağını kurdu ve yine Çamoluk’ta İlk planlı Projeli ve Merkezi ısıtma sistemli binayı da yine kendisi yaptı.
Sosyal Projelerde de bulunan, Muammer Güleç, Çamoluk’ta Kooperatif kurarak hayvancılık yapılması konusunda çalışmalarda bulundu ve mevcut Çamoluk’un ikinci Benzin İstasyonunu Kooperatif adına faaliyete geçirdi.
 
2009 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisinden Çamoluk İl genel Meclisi Üyesi seçildi.
Çalışma Ziyareti için İstanbul’a gelen Muammer Güleç,Çamoluk haber’i ziyaret etti.
Bu ziyareti fırsat bilerek bizde İl Genel Meclisi üyesine bazı sorular soruduk,
 
İl genel Meclisi Üyesi seçildikten sonra Çamoluk için neler yaptınız anlatır mısınız?
 
Muammer Güleç:Öncelikle size şunu belirtmek zorundayım,Giresun İl genel Meclisi,üye dağılımı 28 Ak Parti,7 CHP, 4 MHP ve 1 de SP idi, Meclislerde icraat yapabilmeniz için çoğunluk sayınızın olması kaçınılmaz,dolaysıyla çok şeyler yaptık dersek vatandaşları yanıltmış oluruz.
Çamoluk Haber:Peki sizler Çamoluk’ta yaşıyorsunuz,sizin Çamoluk için tesbit ettiğiniz sorunlar nelerdir.
M.G. Çamoluk’un öncelikli sorunlarının başında Şiran Yolu geliyor. Şiran Yolunun mutlaka Çamoluk’tan geçmesi gerekiyor.Bu yol Çamoluk’un siyasi ,iktisadi ve ekonomik olarak gelişmesini sağlayacak bir projedir. Bu nedenle, Çamoluk için siyaset yapanların Parti ve görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak , Çamoluk’un menfaatleri hususunda birlikte hareket etmeleri gerekmektedir.
İkinci olarak Ziraat Bankası,Mevcut Dijital Banka birçok konuda yetersiz kalıyor,özellikle işadamlarımızın ihtiyacına cevap veremiyor,İlçe ekonomisin gelişebilmesi için İşadamlarımızın işlerini daha Pratik şekilde görebilecekleri, bir banka şubesinin kurulması gerekiyor. İşadamlarının temel ihtiyaçlarından olan çek ve kredi konuları varki bunlarda yapılamıyor bu sistemle.
Üçüncü olarak ta Sağlık Ocağı Sorunu,Sağlık Ocağının Statüsünün değiştirilerek 24 Saat çalışır durumuna getirilmelidir.Mevcut durumda Sağlık Ocağında mesai 17:00 da bitiyor ondan sonra hastalananlar acil duru mu olanlar 112 Acil Servisinin insafına bırakılıyor.
Mevcut Durumda bu kurumumuz Sağlık Merkezi bile değil,Sağlık Ocağı
 
Ç.H. Muammer Bey Yeni yapılan ve Çamoluk’un ve özellikle öğrencilerin büyük ihtiyacı olan Çamoluk Kültür Merkezi ile ilgili düşünceleriniz de bizimle paylaşır mısınız?
 
M.G. Kültür Merkezi Çamoluk için olmazsa olmazlardandır,ancak bizim bu yapının yeri ve konu mu hususunda eleştirilerimiz var.
Bu binanın yerinin kesinlikle Yeşil Alan Olması gerekiyordu,Binayı da Merkezden kenar bir ye otopark sorunu olmayacaktı,mevcut binanın en büyük sıkıntılarından biride bence otopark sorunu olacak.
Yine bu bina yapılırken ne vatandaşa soruldu,nede bizlerin görüşü alındı, üç beş kişi kendi arasında karar verdi.
Ç.H. Yine bu konuyla bağlantılı bir şekilde soracağımız soru, biliyorsunuz Çamoluk’a Yüksek Okul gelmesi söz konusu idi hatta 2010-2011 Öğretim Yılı içinde buraya 50 ila 60 öğrencinin geleceği bile söylendi, bu konudaki görüşleriniz nelerdir.
M.G. Üniversite konusunda vatandaş’a sağlıklı bilgi verilmiyor öncelikli olarak bunu belirtmemiz lazım. Ben Çamoluk Yüksek Okul ve Fakülte Yaptırma Derneğinde de üyeyim bu nedenle konu ile ilgilide yakından ilgileniyoruz. Yüksek Okul için Yurt Binası ayrıldı Çamoluk’ta iki senedir boş olarak duruyor. Ben bu saatten sonrada Çamoluk’a Yüksek Okul geleceğini gerçekçi bulmuyorum
 
Ç.H. Muammer Bey bu günlerde Giresun İl genel Meclisine Çamoluk’la ilgili önemli bir dosya gelecek biliyorsunuz, Dulundas Mahallesinin Çamoluk Belediyesinden ayrılması kararı,Ayrılıp ayrılmama konusunda yapılan Halk Oylamasında,Dulundas Mahallesi sakinleri %99 ayrılma yönünde oy kullanmışlardı,bu konuda ne diyeceksiniz?
 
M.G. Ben şahsen Dulundas Mahallesinin Çamoluk Belediyesinden ayrılması taraftarı değilim ve bu konuda Meclis de oylama yapılırken de elimden geldiğince ayrılmaması yönün de mücadele edeceğim.
Bu arada şunu da belirtmek istiyorum Belediye Başkanının da “Ben size hizmet götüremiyorum “ cümlesini de talihsizlik olarak görüyorum.
Bütçeden Çamoluk’a nüfus başına yıllık 168 TL ödenek geliyor,Dulundas Mahallesinin de nüfusu 220 kişidir,buda demek oluyor ki Çamoluk Belediyesine Dulundas adına 37. 000 TL para aktarılıyor,bu paranın 20,000 TL sini Dulundas’a harcasaydı Dulundas’lı hemşerilerimiz böyle karar almak zorunda kalmazdı.ayrıca 17.000TL de yine Çamoluk Belediyesine kalırdı.
 
Beni asıl endişelendiren bir konu var o da 2011 Genel Seçimlerinden sonra nüfusu az olan belediyelerin kapatılmasının gündeme geleceğidir.Bu konuda ciddi kaygılarım var.dolaysıyla 220 nüfusun ayrılması Çamoluk’u zor durumda bırakabilir. Konuyla alakalı olarak iktidar partisi yetkililerinin kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler vermesi gerekmektedir.
 
Ç.H. Birde Köy Yolarının asfaltlanması var genelde bir çok köy yolu asfaltlandı ama
M.G. 2011 Yılında Köy Yollarımızın %95’i asfaltlanmış olacak ,Bu Yıl ki ödemelerde asfalt için kullanılacak
 
Ç.H. Peki Muammer Bey Siz Saadet Partisinden İstifa ettiniz ve HAS Partiye geçtiniz bir dönem Belediye Başkanı ile aynı partiye mensup idiniz o zaman da böyle rahat likla eleştirebiliyor muydu nuz? Yoksa sizinle birlikte HAS Partiye gelmedi diye mi eleştiriyorsunuz?
 
M.G. Evet biz aynı partiye mensup iken de sayın Belediye Başkanını eleştiriyorduk.
Özellikle Satılan araç konusunda ciddi eleştirilerimiz olmuştur. Bunu Çamoluk’ta olanlar iyi bilirler.HAS partiye katılıp katılmaması başkanın kendi görüşü ve kararıdır.
 
Ç.H. Muammer Bey yeri gelmişken soralım,neden Saadet Partisinden istifa etme gereği duydunuz?
 
M.G. Açıkça söylemek gerekirse istifa konusunda karasız kaldım ve bu konu üzerinde uzun süre düşündüm Numan Bey’in de Milli Görüş Geleneğinden gelmesi dolaysıyla,yine Liderlik konusundaki birikimlerini de göz önüne alarak HAS partiye geçme kararı aldım.
 
Ç.H. Muammer Bey Ziyaretiniz ve söyleşimiz için teşekkür ediyor,çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
 
M.G. Ben Teşekkür ederim.
 
Çamoluk Haber
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.