Bir Hayalim var İçinde Alucra Olmayan Bir İle Bağlı Olmak Gibi

SİZDEN GELENLER

Çamoluk'lu Esnafın dilinden Çamoluk Alucra İlişkisi.

Çamoluk ilçe esnaflarından Mustafa Tepetam, Çamoluk Alucra arasındaki bağı farklı bir perspaktiften ele alarak yazıya döktü. İşte Mustafa Tepetam'ın yazısı

Bir Hayalim var İçinde Alucra Olmayan Bir İle Bağlı Olmak Gibi

Çamoluk ilçesi 20.05.1990 yılın da ilçe oldu lakin,tabiri caizse kimliğini cebine koyamadı Alucra vesayetini aşamadı.Adeta ceviz ağacı gölgesinde büyüyen meyva ağacı gibi olduk.Ne boy verip uzadık nede meyve verdik versekte ham oldu.Alucra bizim ilçeliğimizi kabullenmedi biz ise Alucranın himayesinden çıkamadık.

1990 yılında ilçe olduh hali ile kurumlar geldi lakin çalışacak personeli bile kendimiz seçemedik Alucralı geldi gelen personelin üstün başarısı veya konuya hakim olduğu için değil tamamen siyasi baskı ile geldi.Bunun birsürü örneği mevcuttur.bunların hepsinden daha acı olanı ise taşerön firmaların çalışanını bile kendimiz seçemedik Alucradan gönderildi.

İlçe olarak ayrılsak bile bizleri kurumsal olarak koparmadılar yıllar yılı emekliyi Alucraya taşıdılar aldığı üç kuruşu da Alucrada bırakıp geldiler.Adliye olarak bağlıyız tarım kredi kooparatifi,orman işletme,türk Telekom,alt yapısı hazırlanmış olan TEDAŞ ise yolda.

Geçtiğimiz yıl Alucranın köklü bir esnafı ile hasbihalediyorduk konu dondu dolaştı Çamoluk'un ilçe olması bağımsız bir yer olmasına geldi ve söyle dedi:”Ben askerdeyken Alucralı bir komutanım vardı biraz sohbet ettik sonra dediki mindavalın dere yolu açıldımı?(seme yolu)evet açıldı diyince eyvah! Alucranın en büyük kaybı bu olur dedi” diyor.TSK’nın personeli beş yılda on gün izne gelen adam böyle düşünüyor ise gerisini sen düşün.

Bağlı olduğumuz ilimiz bize 180 km uzaklıkta gözden ırak gönülden ırak… Göz görmüyor gönül katlanıyor.Engebeli arazimiz aşılmaz yollarımız ardı arkası bitmeyen keskin virajlarımız T.C.nin tek çizgisiz kara yoluna sahip olmamız bizleri aşılmaz kılar.

Bizleri yöneten üst makamdaki yetkililer memleketimize gelir adeta bayram havasında geçer çünkü görevi süresinde gelirse bir defa gelir onun için kıymetli olur.Bizler ise gidince yukarılar nasıl yaylada havalar nasıl arda boğazındaki su akıyomu gür,köpüklü şekilde diyerek zoraki hasbihal başlar.

Çamoluk halkının doksan öncesindeki kuşağın %80’i Giresuna gitmemiştir sonraki kuşak ise gittiği ikiyi geçmemişti.Velhasıl kelam bizlerin biran önce vadide il olmaya aday olan Alucranın olmadığı biryere bağlanmak veya mevcut başka ile transfer olmak gerekir.

Çamoluk İlçe Esnaflarından MUSTAFA TEPETAM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.