2023 E DOĞRU ÇAMOLUK


Gün geçmiyoki, Türkiye gündeminde seçimler konuşulmasın.Başta, siyasetçiler den tutunda, sokaktaki vatandaşa kadar seçimlerin konuşulmadığı ve tartışmasınının yapılmadığı görülmesin.

Haliyle, ülkenin gündemi memleketimizin gündemi de oluyor.
  Her daim şunu söylerim;Türkiye'nin siyasi gündemini Çamoluk gündemiyle de izleye bilir değerlendire bilirsiniz.

Eğer, Çamoluk'un siyasi gündemini bilmiyorsanız, genel manada da siyasetten haberiniz yok demektir.Şimdiden Çamoluk taki siyasi gündemde de veya siyasilerinin gündeminde de 2023 seçimleri var.

Bununla ilgili görüşmeler,arayışlar ,ittifaklar,kendini ön plana çıkarma çabaları,zaman zaman dedikodular,reklamlar vitrine oynamalarını görüyor ve izliyoruz.
Çamoluk'un bu konuda da kendine has bi tablosu var.Raconu var.Nedir bu racon derseniz.

Çamoluklu kendinden olmayan hiç bir şahsiyeti kendine siyasi manada ne başkan ne de idareci yapmaz.

Bizim olsun da ne olursa olsun mantığı tamda ilçemize has bir  mantık düşünce yöntemi olmuştur.Bir yönetici olarak Çamoluk'a ne yaparsanız yapın, hangi hizmetleri getirirseniz getirin,bunlara vesile olun,sonuç bir dahaki dönemde eğer merkezden veya merkezde bi çoğunluğa sahip değilseniz,seçimlerde boyunuzun ölçüsünü alırsınız.

Yani; liyakat ,çalışkanlık,dürüstlük,gibi kavramların hiç biri önem arz etmez.Onun içindir ki; gelin Türkiye siyaset gündemini Çamoluk tan izleyelim takip edelim.

Yıllardır çözülemeyen bir Alucra Çamoluk arası yolu,Gücer köprüsünü,Seme deresi Şiran üzeri yola entegre yapılması,veya Şiran üzeri gelen yolun Zağpaya bağlanması.

Yapılan üniversite binalarının yıllarca atıl bırakılıp,sonrasında eğitimin farklı kurumlarına tahsis edilmesi,gibi enterasan sorunlarının olduğunu.

Dahası hayvancılık, tarım,meyve sebze gibi yöremize has bir takım faaliyetlerin kısır döngüler içerisinde,takip edilmesi problemleri olan ve halen bunların çözümünde ciddi adımları atacak,siyasi aktörlerin olmayışı,önümüzdeki 2023 seçimlerinde halkımızın göz önünde tutması gereken etkenler olacaktır.

Olmalıdır da.

Adıyla şanıyla bizler Çamolukluyuz ve bizi temsil edecek siyasetçilerin artık zamanının geldiğini düşünüyorum.
Biz sadece düşünürüz ama gereğini Çamoluklu yapar.

Hayrı yapabilenlerden olmak dileği ile Allah'a emanet olun.

YORUM EKLE
YORUMLAR
seyfullah  yesir
seyfullah yesir - 2 yıl Önce

Yazdıklarınızda haklısınız,Ancak ilave etmemiz gerekenlerde var.Neden Çamolukta ufak çaplıda olsa sanayi sitesi yok Böyle bir site olsa ;her köyden 1,2 kişi çalışsa fena olmaz ne dersiniz.Hala Çamolukta kanalizsyon ırmağamı deşarj ediliyor,niye arıtma yok.Pazar yeri niye kapalı düzenli hale getirilmiyor.Tarım ve hayvancılık yeteri kadar desteklenmeli değilmi ?İNŞAALLAH YAPILIR DİYE TEMENNİ EDİYORUM...

banner200

banner205