BU İLÇEYE KARANTİNA UYGULANMALI (!)



Abarta- kabarta asparagas haberlerle dünyanın en yaşanılır yerleşim yeri  (!) algısının oluşturulduğu  Çamoluk ilçesi, Nüfus bakımından ülkemiz genelinde sayısı 957 olan tüm  ilçeler arasında en alt sıralardadır. 2015 yılı sonu itibariyle,  köy ve belediye  nüfusu 5717 ‘dir. İlk Kurulduğu yıllarda köy ve şehir nüfusu 10641 olan İlçenin nüfusu 2000 yılında taşıma ile 14715’e çıkmış ise de bu nüfus azalarak en son tespitlere göre 5717 ye düşmüştür. Özellikle son  yıllarda sinsi bir virüs nedeniyle ilçede yaşam güvenliği azalmış olup; tüm organizasyonlara rağmen (festivaller, raftingler, kayıkçı turları ,gölpark sefaları,  yayla şenlikleri …  vs. vs.)  kaçış devam etmektedir. İlçe Belediye nüfusu azalmakta iken  köy okullarının ilçe merkezine taşınması, velilerin sıkıştırılması, dernek ve  işadamı telkin ve baskıları ….. vb. Durumlarla belediye nüfusu yasal olmayan şartlarla abartılmaya çalışılırken, bu sayı, 2015 yılı sonu itibariyle, belediye nüfusunu 2148 den öteye geçmemiştir. Halbuki en son seçimde belediye seçmen sayısı 2657 idi. Bir tarafta 2014 yılı seçmen sayısı, bir tarafta da 2015 yılı çoluk çocuk genel nüfus sayısı. Bu noktaya dikkat etmek lazım. Seçmen sayısı tüm nüfus sayısından 509 fazla. Nüfus sayım sonuçları düşük çıkınca da Nüfus memurlarına veryansın edilir. İstanbul’dan toplanan ve sahte imzalarla tertiplenerek postalanan,  "sahte-çakma" nüfusla büyüdüğünü zanneden vatanperverler (!) tarafından günah keçileri aranır-durur.
Seçim zamanlarında otobüslerle, her türlü ulaşım araçlarıyla  Çamoluk’ta  boy gösteren “mangal deliciler”  sanal yollarla,  Selphi  resimleriyle ego tatmini yoluna gitmektedirler. Son yıllarda HES’ ler tarafından yapılan elektrik santral işçileri, Gölet inşaat işçileri, TEİAŞ elemanları  ve sayıları 100 civarında aile ve çocuklarıyla beraber 200-300’ ü bulan  Kürkçüoğlu aş. (iş-kur) personelini çıkarttığınız zaman, ortaya çıkan durum Ülke Sosyologlarını derin bir  araştırmaya sevketmesi gerekmektedir. 
Ha ha – hu hu  poh pohlarıyla aşağı yukarı sürülmeye çalışılan  Çamoluk halkının,  saf  duygularla çektikleri vatan hasretleri, sonunda burukluklarla gurbet yollarına geri  döndürülmelerine sebep teşkil etmektedir. Gerçek bu şekle bürünürken, Gurbetteki Çamoluk halkı yine de vatanını unutamamaktadır. Ta ki gelecek bahara kadar. 
Tüm anlatılan bu tersliklerin arkasında bir hastalık yatmaktadır. Bu salgın bir hastalıktır. Hatta kanamalı kırım Kongo virüsünden de tehlikelidir.  Çünkü kırım-kongo virüsü senede ya bir kişiyi. ya hiç kişiyi Çamoluk’tan koparır. Ama kronolojik nüfus eğrisine baktığımızda, her yıl nüfus düşüşü yüzleri- binleri bulmaktadır.  Bu düşüşe son birkaç yıldır operasyonu uygulanan  “Fetö virüsü” kapan kafaların sebep olduğu anlaşılacaktır.  Şurada bir orta büyüklükte kasaba ölçeğinde bulunan İlçemizin dernekler yönetimi, siyasi markajlama, ablukasyon ve algılama yöntemleri , şişirme, pişirme, taşırma hırsları bu hastalığın kılcal damarlara kadar yayılma eğiliminde olduğunu göstermektedir.  Esenler Belediyesinin şapkaları, Kağıthane belediyesinin lambaları, Bağcılar belediyesinin bankları, Ataşehir belediyesinin tişörtleri , Üsküdar belediyesinin musalla güneşlikleri,  ….. çok daha örnekler verilebilir. 
Bunlarla hizmet yapıldığı algısını oluşturan  taşıyıcılar, bir ucu beytülmale dayanan, bir ucu başka yerleşim yerlerindeki hak sahiplerinin nasiplenmesine tahsis edilen kaynakların devşirilmesini siyasi başarı sayarlar. Bu siyasi  başarı (!) yı da algı oluşturarak başta hastalıklı yapı’ nın palazlanmasında ve kadrolaşmasında kullanırlar. 15 Temmuz sonrası gelişmeler İlçemizde sosyal, görsel ve basılı  medya kanalları ile   son iki yıldır  yapılan ağır propaganda   ‘nın  ne kadar etki oluşturduğu fark edilmelidir.  İlçeye yapılan  KÖYDES, DSİ, Karayolları, Milli Eğitim, Sağlık, Spor, Sosyal Yardım, Enerji, ve diğer yatırımların hastalıklı yapı aktivasyonları ile yapıldığı algısı yerleştirilmiştir.  Öyle ki İstanbul Ticaret Odası kaynakları ile yapılan Yüksek Okul inşaatının finansman-maliyet hırsızlığının anlaşılmaması için finansör İTO bile temel atma törenine davet edilmemiş. İmam Hatip Okulu, Karayolu, DSİ finansmanlarının virüslü yapı aktivasyonları tarafından   karşılandığı algılandırılmıştır. Bu olaya siyasi çıkarcılar ve yardakçılar da çanak tutmuştur. Özellikle  her konduğu yerden nemalanmadan çıkmayan siyasetçi  görünümlü  keneler ‘i halk iyi bilmektedir.  Ancak ses çıkartmanın kısa vadede getirisinden çok götürüsü olduğu  halkın beyinlerine kazılmıştır.
15 Temmuz şehidi veren İlçemizde, hala FETÖ sever Kerimlerin Kerimelerin bulunduğu ve bunların mağdur göründükleri ve “ Tasalanma yiğidim gün doğmadan neler doğar Biz inanıyoruz senin suçsuz olduğuna  Allah’ın izniyle aklanıp geleceksin başımıza baş tacısın dualarımız  seninle.. niyazları ile yakınan bir sürü yalakaların bulunduğu, sahayı boş bırakmayan sözde Dirilişçiler (!) kümeler halinde korsan yayınlarını sürdürmektedirler. 
Hastalıklı yapı müstahdemlerinin, Kayyumluk makamınca maaşlarına zam yapılarak ve sözleşmeleri uzatılarak ödüllendirilmesi , Çamoluk’ ta 2002-2005 yıllarında görev yapan  Kaymakamın başlattığı gölpark projesinin üslenilmesi , Burasının üst olarak militanvari  elemanları tarafından sevk ve idare edilmesi, b planı olarak  Kayyumluk Makamına uygulattırılması düşündürücüdür. Şüpheli görülerek  ihraç edilen Başuygulayıcıların hastalıklı köklerinin devam etmesi akla getirdiği tek şey; Kılcal damarlara sıçrama eğiliminde olan Fetö virüsünün önü alınması için Bu İlçeye karantina uygulanması gerektiğidir.

Osman ÇOLAKEL
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tek millet tek bayrak tek vatan
Tek millet tek bayrak tek vatan - 7 yıl Önce

Adam gibi adam Osman abi doğru söyledi birtane yalanı asam menfaatsiz biridir neyse dobra dobra söylemiş

Davut Çukuryurt
Davut Çukuryurt - 7 yıl Önce

birileri cıkmiş ilçemiz için eften püften yazarlık ayağı ile kendini sosyolojk filozof görüp ilçe için son ücyılda yapılanlar kendiliğinden gelmemiştir birilerin sayesinde bu hizmetler vuku bulmuştur yeni yazarım diyen şahsiyet yirmibeşyıldır ilçede kamu görevi sözde yapmaktadır şimdi kalkmiş kendini devaynasında görmektedir insana sormazlarmı sen özelidere müdürlüğü yaptın yapılan hizmetlerde bahsetmiş olduğun şahısların hiçmi emeği yok tavsiyem şudur şahsa yanliş yazarlık seçmişin gel sen Doğan medyaya transfer ol

Süleyman Sivrikaya
Süleyman Sivrikaya - 7 yıl Önce

Eleştiriye eyvAllah eleştiri yapıcı çözüm odaklı değil ise sorumluluktan sıyrılmak en zahmetsiz kısa yoludur bütün bunlar olurken bu bürokrat zatı muhterem hangi önemli işlerle iştigal ediyormuş merak ettim

Engin aksahin
Engin aksahin - 7 yıl Önce

Tasdemur koyluyum ben sahsim olarak yaziyorum ben bu yaziyi simdiye kadar niye yazilmadida simdi yaziyorsun osman abi sanada saygi duyuyorum bu yazdigin makale icin niye diyceksin bunlar dogru ama simdiye kadar niye yazmadin abi soylermisin bana ben senin oglun yasindayim ama olagan seyler bunlar simdiye kadar olmadimi oldu ama simdi bunlari konusmaya gerek yok bence sadece nasil feraha lavusucagiz onu konusalim bence

Arif MISIRLIOGLU
Arif MISIRLIOGLU - 7 yıl Önce

Daha düne kadar beraberdiniz.iş bu boyuta gelince mi vatansever oldunuz.siz hiç mi o makamda yandaşlarına menfaat saglamadin.hiç mi bir garibanın canını yakmadin hiç mi birilerine intimas geçmedin soylermisin Osman colakel daha dune kadar el ele kol kola geziyordunuz meydan boş kalınca bazı vatanseverler türedi.bunlari zamanında bildiğin halde söylemezken simdi söylemek nereden hangi insanlık duyguların kabardı?camoluk haber biraz gerçekçi işlerle mesgul olsan daha iyi olur

Çamolukluuuu
Çamolukluuuu - 7 yıl Önce

En öz cevap (bu adam çamoluk un Zekeriya Beyaz ı)

Yalnız Kurt
Yalnız Kurt - 7 yıl Önce

Yazarımızın açıkça ifade ettiği gibi Çamoluk siyasi çıkarlar üzerine kurulmuş bir kasabadır. Çamoluk' un en kısa sürede ilçe statüsü kaldırılmalıdır. Günden güne düşen nüfusuyla nereye kadar gidilir bilinmez ama çok güzel mezra olur.

Nadire
Nadire - 7 yıl Önce

Kazım efendi sen de şu siteye çeki düzen ver.yorimların yarısı bi yerde yarısı başka yerde çıhii.


banner200

banner205