Hac Ön Kayıtları Başladı!

Hac ibadetini yapmak üzere 2023 yılında kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, müracaatlarını 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Hac Ön Kayıtları Başladı!

Çamoluk İlçe Müftülüğü konuyla ilgili sosyal medya hesabından, ilçemiz için hac hayali kuran vatandaşlar için duyuruda bulundu. 

2020 haccı için çekilen kuraya katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen Hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 05 Ocak 2023 tarihinde Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yapıldı.

Hacı adayları müracaat yaptıktan sonra mağduriyet yaşamamaları için kayıt durumlarını e-devlet üzerinden sorgulayabilecekler; bilgilerinde eksiklik yada yanlışlık olanlar durumları süresi içerisinde düzeltebilecekler.

İlk defa kayıt yapacak vatandaşlar, anlaşmalı bankalardaki kurumsal tahsilat hesabına veya ilgili bankaların internet bankacılığı ara aracılığıyla ikiyuzelli (250) TL ön kayıt ücreti yatıracaklar.

Diyanet İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2023 yılı HAC KURA tarihi hac ücretleri ve kesin kayıt işlemleri ile ilgili hususlar bilahare bildirilecektir denildi.

Çamoluk Müftüsü Mahmut Ateş;  Çamoluklu hemsehrilerine;  Şimdiden hac gibi ulvi bir görev ile müşerref olacak olan hacı adayı kardeşlerimi tebrik eder dua beklerim. dediği kaydedildi.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2023, 21:16

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205