ORTADOĞU , KAOS ve BİZ

Son 25 yıldır , ülkemizde ve çevremizde çok hızlı, çok kanlı ve çok zalimane gelişmeler yaşanmaktadır.Bu olaylar, direkt ve dolayli olark ülkemizi etkilediği gibi,  "müslüman kardeslerimizi ve ülkelerimizi de" etkilediginden, dolayli olark ta işin içindeyiz etkilenmekteyiz.
Her sey bir sarmala girmiş, bu sarmaldan kurtulmak için ciddi kafa yormamız, disiplinli çalısmamız, dikkatli adım atmamız lazım. Yoksa, her yanlışın faturası artık ağırdır..
Yani, bıçak kemige dayanmıştır..
Dış politika ve diplomasî, taktik ve strateji oyunudur, Kimin eli kimin cebinde anlayamazsın, tam bir cambazlıktır.. Bu nedenle  , atılan adımları anlamak ve yorumlamak çok kolay değildir.
Bizde hem kişisel, hem ülke olarak, artık çok daha dikkatli ve akıllıca olmalıyız..
Konustuğumuz konu; müslümanlar, islam ülkeleri, ortadoğu. Yaklaşık, yüz yıldır, bu bölge kaynamakta, hem içsel hem de dışsal faktörlerle, tam bir kaotik ortam olusmustur.. 
Ya yok olusun, yada yeniden dirilisin arefesindeyiz..
Rabbim , inşallah yeniden dirilişi nasip eder.(Amin)
Eger dikkatlice düşünürsek, hani ;
Alparslan Gazi'nin 50.000 kisilik ordusuyla, 300.000 kisilik bizans ordusuyla savastığında, kefen gibi beyaz bir elbise giyip " ya rabbi bu islamın son ordusu, bize zaferi nasip et" diye dua ettigi , noktadayız..
Daha önceki yazılarımda, bazı tarihi bilgiler vermistim, bir süreç yaşıyoruz, bugünün bir geçmişi var bir de gelecegi, gecmisi iyi okumadan, bugünü anlamayız ve geleceği iyi inşa edemeyiz.
Bu bölge, ta Adem (as) dan beri eski bir uygarlıklar merkzi, müslümanların, yahudilerin, hristiyanların merkez diye kabul etttiği yer burası, petrol, doğalgaz, günes enerjisi gibi enerji zenginliği burda, jeopolitik olarakta kanallar, boğazlar,denizler kara ve deniz ticaret yollarının kesistigi nokta.. Yani herkesin gözü burda.. Yani, bu bölgede kalmak, esen fırtınalarda savrulup gitmemek için, ayagımızı yere saglam basmalıyız, kararlı ve disiplinli çalışmalıyız..
Tarihten biraz bahsetmek istiyorum..
Osmanlı devleti varken bu bölge, sulh ve barış içindeydi.. 1914-1918 1.Dünya savaşında ingiltere önceliğîndeki koalisyonla, Osmanlı devletî çökünce, bu bölgede 20 kusur devlet kuruldu, sözde " bağımsız" oldular..
Ve dikkat buyurun, ingiltere bu devletlere bağımsızlik verirken öyle bir hainlik yaptıki, bu kargasanın en büyük sebepleri bunlar. 
Ülkelerin sınırları öylr bir çizildiki hepsi savas sebebi..
Mesela, çogunlugu sunni müslüman olan suriyede iktidarı şiilre verdi, coğunlugu şii olan ırak ta yönetimi sunnilere verdi..
Sonra köşesine gecti oynamaya basladı.. Siz hiç ingiltereyi eleştiren bir yazı , eylem hareket görüyormusunuz.. Göremezsiniz, o bizim dostumuz.. Biz burda , mezhep kavgasına , şia-sunni kavgasına devam edelim , onlarda kıs-kıs gülsuünler..
20.y.yılda, ortadoğudaki ingiliz politikalarını aynen devam ettiren, abd dir.. Bunu böyle görmeliyiz.
Diger bir konu, siyonizmin hayalı,    " arz-ı mevud" dur. Yani , vadedilmis topraklar..
Türkiye, Suriye, Irak ve İran topraklarını içine alan bir bölgede , büyük israili kurmaktır..
Ve bu ideale ulaşmak için hızlanmıslatdır..
40 yıldan fazla Türkiye'de pkk belası bundandır, Irak , Suriye bu sebeple isgal edilmistir..
Bu bölgdeki, politik ve kaotik durumun , ana faktörü dışsaldır ve ABD, İsrail , İngiltere eksenlidir.. 
İçsel yanı, mezhepsel, şia-sunni farklılığı gibi veya sınırsal sorunların, bu kadar kaos olusturacak gücü yoktur..
Bu tarihi geçmişi aklımıza iyice yerleştirmeliyiz..
Diger bir konu; çok ilginç ama, İsrailde Telaviv'de  1956 da  bizzat mossad tarafından kurulmus, "İslam Üniversitesi " vardır..
Ne alaka değilmi.. İslamı, müslümanları, islam ülkelerini karıştırmak için, içimizde bizim gibi görünen binlerce ajan hacı-hoca-din alimi -islam düşünürü yetistirmisler..

Ayıkla pirincin taşını..
Şeb ile şeker bir birine karıştı gel içinden cık..
Her gördüğün sakallı haci hoca islamcı düşünüre , bu bizden deyip ardından gidersen yandın.. En yakın örneğini nerde yaşadık.. İşid de.. Siyah bir sancak, üstünde lailahe illallah yazısı, sakalli tipler, hop bizim müslümanlar arkasına sazan gibi atladı.. Sonuc ortada..
Diger bir konu, abd açıkca ,22 devletin bölüneceğini dünyaya deklare etti.. Bunun içinde Türkiye, İran ,Suriye ,Irak ve Libya'da var..
Önce Irak'la başladı, bizim müslüman kesim hemen amerikan kafasıyla, zalim Saddam, vurun Saddam'a .. Saddam gitti, Irak'ın hali ogün bugün ortada..
Sonra Suriye ye girdiler.. Bizim müslüman kesim yine başladı , zalim Esed, vurun Esed'e..
Sonra Libyay'a girdiler, bizim kesim bu sefer diktatör Kaddafi.. Vurun Kaddafi'ye.. Libya'nın hali ortada..
Burda, taktiksel olarak dış güçler önce kolaydan başladı gibi.. Son ikiye İran ve Türkiye'yi bıraktılar..
Aslında, önce Türkiye'den başladılar.. Fetöyle iç savas cıkaracaklarını umuyorlardı.. Bu tutmadi ve enerjileri boşa gitti , sîmdi İran'a yöneldiler gibi..
İran'ın, devrim muhafızları içinde direkt Hamaney'e bağlı kudüs gücü komutanı, general Süleymani'yi ve bir kaç üst düzey askeri öldürdülr..
Bizim kesim yine başladı, kafir şia, bunlar bizim tarihten beri düşmanımız, iyi oldu, vurun İran'a..
İyide, sen vurun İran'a derken kimin değirmenine su taşıyorsun.. Bu bölgeyi kana bulayan, ABD, İsrail, İngiltere yi niye görmüyorsun.. Hadi, İran'ı vurdular, sen Suriye'den, Irak'tan hiç mi ders çıkarmazsın.. Milyarlarca dolar kaybımız var,  İran Patlarsa sen nasıl baş edeceksin ,  onbinlerce göçmenle..
Öyle tahmin ediyorumki ve iddia ediyorum ki, bunca gerçekler, yasanmışliklar varken,  bizim islami kesimin böyle düşünmesı , böyle slogan atması, bizim kesim düşünce , algı sistemini , onlar yönetmekte.. Bu bir tahmin ve iddiadır ,  inanırsınız, inanmazsınız bilememem..
Bunca tarihi ve yakın geçmisteki olaylar ortadayken, ormana bakmayıp, sadece bir ağaca bakmak beni böyle düşündürüyor..
Tabiiki, islam dünyasında içsel , şia-sunni , veya sunnilerin kendi arasında tarihsel ve güncel sorunlar var..
Biz şimdi bu içsel sorunları, iyice deşip birbirimize mi girmeliyiz, yani , şia-sunni savaşınımı körüklemeliyiz , yoksa, bizim bu ihtilaflarımızla oynayıp, bizi savaşa tutuşturan asıl aktörlere, ABD, İsrail, Fransa ve İngiltereye mi yönelmeliyiz..
Bütün mesele bu..
Selam ve Selametle..

YORUM EKLE

banner200

banner205