GÖNÜL IRMAĞI


Moğol saldırılarından sonra Anadolu toprakları Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli ve diğer gönül erleriyle durulmuş ve bir barış ülkesi olmuştur. Daha sonraki dönemde Göktürklerin mavi bayrağını İslam’ın hilaliyle kucaklaştıran Anadolu imparatorluğu, Yahudileştirme faaliyetleriyle ve bu toprakları İslam’ın yurdu yapan Türkleri yönetimden uzak tutma gayretleriyle paramparça edilmiştir.
Kurtuluş Savaşıyla küllerinden yeniden doğan Anadolu Türk Devleti’nde adaletsiz ve yeteneksiz idareciler yüzünden çatışma, kavga ve içsel mücadeleler yıllarca devam etmiştir. Bugün yaşadığı vatanı güzelleştirecek olanlar İslam’ın özgürlük, adil paylaşım ve sosyal adalet öğelerini devletin temel düsturu yapmak yerine, birbirlerini ve toplumu ötekileştirme çabaları içerisine girişmişlerdir. Bu durum ülke genelinde olduğu gibi yerelde de bu şekildedir. Bu coğrafyanın bir parçası olan Giresun’umuzda da durum farksız değildir. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İktidarı döneminde 10. kez Vali değişiminin yaşandığı ilimizde iktidar partisi içerisinde yaşanan çatışmalar bunun en bariz örneğidir. Eğer Giresun’da AK Parti içerisindeki çatışmalar sona erecekse Sayın Osman ÖDEN Belediye Başkanı, Ali TÜTÜNCÜ Vali, Çetin ÇAKIR’da Rektör yapılsın demek içimden geliyor. Son günlerde ülke olarak ihtiyaç duyduğumuz barış, dostluk, kardeşlik, sevgi ve emaneti ehline verme gibi değerlere Giresun’umuzun da ihtiyacı var. Yüce Peygamberimiz Kabe’nin anahtarını Hz Ali’den almış ve işin ehlidir diyerek henüz Müslüman olmamış olan Osman Bin Talha’ya vermiştir. Dostlar emanet ehlinde olduğu sürece değerli olacak ve ehline uygun olarak yerine getirilecektir.  
Bu vesileyle hepinizin bayramını kutlar, gönül ırmaklarımızın sevgi, dostluk, kardeşlik ve adalet duygularıyla özgürce çağlamasını dilerim.
 
 
                                                                                   Ali Zafer TOPŞİR  
YORUM EKLE

banner200

banner205