İSLAM DÜNYASI ERBAKAN’I ARIYOR


Necmettin Erbakan hareketiyle 1971 yılında Süleyman Hilmi Tunahan Hocaefendi’nin öncülüğünü yapmış olduğu ve kamuoyunda Süleymancılar cemaati olarak bilinen hareketin  yayınlamış olduğu Ufuk Gazetesi  vasıtasıyla tanıştım.  Hareketin siyasal kimliği olan Fazilet Partisi’nin kapanışına kadar bizzat içinde yer aldım. Bu hareket içerisinde zaman zaman eleştirdiğimiz hususlar olsa da, hareketin islami anlayışından ve ülkemiz için yaptığı çalışmaların etkinlik ve verimliliğinden hiç şüphe duymadım.
12 Eylül 1980 öncesi gençler sağ ve sol diye bölünmüş ve sokaklar bu grupların çatışmaları dolayısıyla adeta savaş alanına dönmüştü. Sayın  Erbakan hareketin içindeki  gençleri bu çatışmalardan ve kavgalardan uzak tutarak, ahlaklı, özgür, bilimi seven ve ağır sanayi sevdalısı gençlerin yetişmesi için çabalamıştı. 1980’li yıllarda Afganistan Rusya tarafından  işgal edilmiş, ardından halkın kendi içerisinde çatışmaya başlamasıyla ülke bir iç savaşa sürüklenmişti. Erbakan ülkedeki etnik gruplarla görüşerek iç savaşın sona ermesi için çok fazla çaba sarfetmiştir. Yine Bosna Hersek’te yaşanan dramın sona ermesi için de gecesini gündüzüne katmıştır. Bunun yanı sıra Sayın Erbakan; Bosna Hersek, Sudan, Keşmir, Pakistan, Filistin, Lübnan ve Irak’da ki çatışmaların ve müslümanlar arasındaki kavgaların durması için de mücadele etmişti. Bu mücadelenin nedeni ise müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşaması gerektiğini kendisine düstur edinmiş olmasıdır. Bugün İslam dünyası bu Erbakan’ı aramaktadır. Geldiğimiz noktada ise Afganistan başta olmak üzere Irak, Libya, Suriye, Sudan ve diğer İslam devletlerinde yaşanan çatışmalarda milyonlarca müslüman hayatını kaybetmiştir. Başta İsrail olmak üzere emperyalist ülkeler yaşanan bu olayları viskilerini yudumlayarak keyifle izlemektedirler.
28 Şubat döneminde toplum mühendisleri bir milyon insanı statlara nasıl hapsedilebileceğini düşünürken, Sayın Erbakan siyasi hayatına mal olsa da korkaklıkla suçlanmasına rağmen kitlelerin sokaklara dökülmesini engellemiş ve “canınız sıkıldıysa ormanlara gidip bağırın” diyerek çıkması muhtemel bir iç savaşı önlemiştir. Korkaklıkla suçlanan Sayın Erbakan Osmanlı’ya ayaklanan Adana’nın Kozanoğlu aşiretindendir. Erbakan ailesi Osmanlı’ya karşı bir daha ayaklanmasınlar diye İstanbul Fatih’e sürgün olarak gönderilmişlerdir. Korkaklık onun yaşamının hiçbir evresinde yer almamıştır. 
Mısır meydanlarında, Suriye dağlarında, Libya çöllerinde, Irak ve Lübnan camilerinde oluk oluk müslüman kanının aktığını görenler Sayın Erbakan’ı şimdi mumla aramaktadır. Ayrıca 28 Şubat döneminde ülkemiz bugün Mısır’da yaşanan iç savaşın bir benzerini yaşamamışsa bunun nedeni Sayın Erbakan’ın müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşaması gerektiğini kendisine düstur edinmesidir. Sonuç olarak bugün Afganistan, Irak, Filistin, Lübnan, Sudan, Suriye, Bosna Hersek ve Pakistan başta olmak üzere bütün İslam alemi Sayın Erbakan’ı birlik, beraberlik ve kardeşlik özlemiyle yad etmektedir. Sayın Erbakan’ı yapmış olduğu bu hizmetlerinden dolayı bir kez daha rahmetle anıyoruz.
 
 
Ali Zafer TOPŞİR
 
 
 
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali zafer
Ali zafer - 6 yıl Önce

Ge erligi devam edihor.

banner200

banner205