YENİ KOMŞUMUZ İSRAİL


Doksanlı yıllarda Refah Partisi sözcüleri: “ Kuzey Irak ve Suriye sınırımızda Barzani’nin liderliğinde yeni bir İsrail Devletinin kurulacağını ” ısrarla ifade etmişlerdi.  Siyasetimizin sözüm ona  duayen ve usta  yorumcuları,  mümkün değil, hayal ötesi söylemleriyle iddiaları dikkate dahi almamışlar, hatta bunun sadece  Refah   Partisi’nin  bütün politikalarının  İsrail düşmanlığı üzerine inşa edilmesinden kaynaklanan bir yaklaşım olduğunu ifade etmişlerdi. Gün ola harman ola. Yıl 2013, Kuzey Irak ve Suriye sınırımızda Barzani liderliğinde yeni İsrail devletinin temelleri atılıyor. Öncelikle  cevaplandırılması gereken soru, İsrail devletinin kurulmasına Barzani’nin niçin destek verdiğidir. Bu soruya cevap olarak Eşref GÜNAYDIN, Yahudi Kürtler Babil’in Kayıp Çocukları adlı kitabında, Barzani aşiretinin Yahudi Kürdü olduğunu ve İsrail’in de bu aşirete ödül verdiğini belirtmektedir.
Yeni İsrail Devleti’nin kurulmasında ki amaç İsrail’in geçmişten bu yana elde etmeye çalıştığı Musul ve Kerkük petrollerine sahip olmak istemesidir. Böylece Musul ve Kerkük petrollerinin Türkiye ile ilişkisi kesilmiş olacak ve Türkiye’nin bu petroller üzerindeki hak iddia etmesinin önüne geçilecektir. Kurulacak yeni İsrail devleti petrolün Suriye kıyılarından ihracını sağlayarak, stratejik bir öneme sahip olan İran’daki Basra körfezinin etkinliğinin azalmasına sebep olacaktır.  Yani İran için büyük bir öneme sahip olan Basra Körfezinin etkinliği azaltılarak, İran petrollerinin taşınmasını zorlaştırmak amaçlanmaktadır.
Bugün Kürtlerin haklarının korunması yönünde söylemlerde bulunan Avrupa, Amerika ve Yahudiler için bu hakların korunması hiçbir önem arz etmemektedir. Asıl amaç bu petrole sahip olarak istedikleri güzergahtan ihracını sağlamak ve Müslümanları rahatsız ederek ileri karakol uygulaması olan, yeni İsrail devletini kurmaktır.
Emperyalistlerin petrol uğruna yıktığı Osmanlı Devleti’nin yerine bölgede kurulan yeni devletlerde kan ve gözyaşı hiç dinmemiştir. Emperyalistler bu tutum ve amaçlarından hiçbir zaman vazgeçmedikleri gibi, vazgeçmeyeceklerdir de.
Kurulmak istenen yeni İsrail Devletine PKK ve yandaşları da destek vermektedir. PKK ve yandaşlarının bu desteği AKP Hükümetinin tüm iyi niyetine rağmen,  şu an için çözüm sürecini bitirmiştir. PKK çözüm sürecini bitirmemiş olsaydı son üç ayda 5000 genci dağa çıkarmaz ve Suriye’de kurulan PKK devletçiğinin askeri altyapısını oluşturmazdı. Çözüm sürecinde PKK halka inmiş, kendisini halkın gerçek temsilcisi olarak göstermiş, halkın umutlarını kendisine bağlatmış, hatta Abdullah Öcalan’ın etkinliğini de bitirmiştir. Bunun sonucu olarak terörist başının ebedi hapiste kalmasını da göz önüne alarak çözüm sürecini bitirmiştir. Aşiret Reisi Barzani, konferans ve  toplantılarda terörist başı ile dalga geçmekte ve bir Yahudi Kürdü olarak yeni İsrail devletinin liderliğine oynamaktadır. Bu arada 19 Mayıs 2013 tarihli yazımda Suriye’nin 82. Vilayetimiz olmasını ve  İsrail’e komşu olmamız gerektiğini söylemiştik, şimdi ise PKK Devletçiği ile yeni İsrail devleti bize komşu oluyor.
 
Ali Zafer TOPŞİR
 
 
YORUM EKLE

banner200

banner205