Okula Uzak 5 Yaş Grubuna Evlerinde Okul Öncesine Hazırlık Yapılacak!

İlçemiz Anaokuluna uzak gelemeyen küçük yüreklere eğitim fırsatı doğuyor. Çamoluk Kaymakamlığı'nın nezdinde başlatılan "Okulum Evde" 5 yaş grubunu kapsayan öğrenci adaylarının, faydalanması için tasarlanıp, zamandan ve mekandan bağımsız eğitim imkanı sunulacak.

Okula Uzak 5 Yaş Grubuna Evlerinde Okul Öncesine Hazırlık Yapılacak!

"EVİM BENİM OKULUM"

İlçemiz 85. Yıl Anaokulu tarafından hazırlanan "Evim Benim Okulum" projesi uygulanmaya başladı.

İlçe ve köy genelinde 5 yaş grubu çocuklar tespit edilerek periyodik olarak eğitimden faydalanacaklar.

Bu kapsamda, proje dahilindeki çocukların evleri ziyaret edilerek Bakanlığın Okul Öncesi Eğitim için hazırladığı El ele kitapları çerçevesinde çocuklarla çeşitli etkinlikler yapılmakta ve çocukların gelişimsel özelliklerinin takibi yapılarak aynı zamanda Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetleri verilecek.

Proje hem öğrencileri okula hazırlarken, ailelerde, okul, öğrenci, ve öğretmen bağı kazandırılacak. okullarda belirli bir kurum kültürü yaratarak aileleri de bu kültürün içerisine dâhil ederek, veli ve diğer paydaşların kurumlara olan desteklerini artırmaktır. Ayrıca öğrencilerin kendilerinde olumlu kişilik algısı geliştirmelerine olanak sağlayarak doğacak olumsuzluklara karşı çözüm yolları üretecek.

ÖĞRENCİLERE YERLİ ÜRÜNLERİ EMPOTİZE EDİLDİ.

İlçemiz Gazi ilköğretim okulunda "YERLİ MALI HAFTASI" münasebetiyle kutlama programı gerçekleştirildi. Kaymakam Furkan Berber, öğretmenler de öğrencilere eşlik ettiler.

Yapılan etkinlikte, renkli görüntüler meydana gelirken, bir yandan ağızlar tatlandı, bir yandan da, öğrencilere yerli ürünlerin tüketilmesi, israfın önüne geçilmesi, yararlı besinlerin tüketilmesi eğitmen öğretmenleri tarafından öğrencilere bilgilendirilme yapıldı.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2022, 00:14

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205