GİRESUN’DA AKPARTİ TEŞKİLAT YOKLAMASI



                     AKPARTİ  Giresun  merkez ve ilçe  teşkilatları geçtiğimiz hafta temayül  yoklaması için sandık başı yaptı. Gözler  artık Ankara’da.  Bilindiği gibi temayül sonuçları açıklanmayıp, sadece aday belirlemede yetkili komisyon üyeleriyle  paylaşılacak. AKPARTİ  Genel Merkez  Yönetimi  açısından  teşkilatların eğilimlerinin  tespiti noktasında  önem taşıyan temayül  sonuçları,  şüphesiz  aday belirleme sürecinin en önemli bileşenlerinden biri.  Bu seçimde özellikle Giresun merkezi  tekrar kazanmak isteyen   AKPARTİ Genel Merkezi,  geçtiğimiz günlerde  İl Yönetimine  müdahale etmiş ve  yeniden oluşturulmasını sağlamıştı. Dolayısıyla yeni İl Yönetiminin Giresun’daki   bu ilk sınavından  nasıl bir sonuç çıkacağı  merak konusu.
Gerek temayül yoklamasında sandığa giden partili isimler, gerekse AKPARTİ  Genel Merkezi koridorlarından edindiklerime  göre,  adaylar konusunda teşkilatların eğilimleri  yeni yüzlerin   görünmesinden  yana. Zira Giresun Merkezde ilk üç sırayı Ayhan AKTEN, Hasan Ali TÜTÜNCÜ ve Osman ÖDEN’in paylaştığı, bu üçlüyü Mete Bahadır YILMAZ  ve  Halil TOPATAN’ ın takip ettiği görülmektedir. 
Bulancak’ta  mevcut belediye başkanı Kadir AYDIN temayülde açık farkla önde olup, Ali AYDIN ve Hakan KORKMAZ yakın takipçileri olarak görülmektedir.
Keşap’ta eski belediye başkanı Mehmet EYMÜR’ü,  Hüseyin ÖZKAYA takip etmektedir.
Espiye’de mevcut belediye başkanı Erol KARADERE aday olmadığı için ağabeyi Mustafa KARADERE  temayülde teşkilatın desteğini ilk sırada alırken, iki ve üçüncülüğü Muammer GÜLER ve Mehmet DURSUN  paylaşmış  görülüyor.   
Tirebolu’da Eski İlçe Başkanı  Ömer HIDIR’ı Abdullah KARABIÇAK ve son yerel seçimde aday olmasına rağmen seçimi kazanamayan Yaşar DİKMEN takip etmektedir.
Görele’de Kurucu İlçe Başkanı Mustafa DEMİRCİ ve teşkilat tercihlerini  Tolga ERENER’den yana kullanmıştır. Tolga ERENER’ i  mevcut Belediye Başkanı Ertuğrul MELİKOĞLU  ve Murat ÇAKIR  izlemektedir.
Eynesil İlçe Teşkilatının tercihi ise,  birinci sırada Gürsel YILMAZ, İkinci Oktay GÜL, üçüncü ise Ahmet BAYRAM olarak sıralanmıştır.  
AKPARTİ  Genel Merkez Yönetimi için aday belirleme sürecinin en  önemli  ayaklarından biri olan temayül seçimleri,  karşılıklı siyasi paslaşmalar, vaatler ve  teşkilatlar içerisindeki grupların siyasi hamleleriyle şekil aldığı gibi, Partinin yetkili organları  tarafından  diğer bileşenlerle birlikte  bütüncül olarak değerlendirilerek,  kesin adayların belirleneceği  bilinmektedir.
                                                                                                                                           Ali Zafer TOPŞİR
YORUM EKLE

banner200

banner205