Bölgemizde Terör Alarmı...

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Karadenizde terör uyarısı yaptı.

Bölgemizde Terör Alarmı...

 

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce Karadeniz'deki bütün valilik ve emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda, olası eylemlere ve saldırılara karşı dikkatli olunması istendi.
Sinop'un Boyabat İlçesi'nde geçtiğimiz gece devriye görevi yürüten polis aracına uzun namlulu silarlarla yapılan ve 3 polis memurunun yaralandığı olayının ardında terör örgütü PKK olduğu belirtildi. Terör örgütünün Karadeniz'de Kastamonu'ya kadar en tehlikeli gruplarını gönderdiği ve bu grupların da eylem için keşif yaptığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce Karadeniz'deki bütün valilik ve emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda, olası eylemlere ve saldırılara karşı dikkatli olunması istendi.
Geçmiş yıllarda Tunceli ve Bingöl'de üslenen PKK'lıların Karadeniz'e geçip burada 4 ay kaldıktan sonra dönerken, son iki yılda bölgede kalarak kış üslenmelerini burada yaptıkları belirlendi. Güvenlik güçleri, Karadeniz'de sayıları 20-25'i bulan PKK'lıların elinde çok miktarda plastik patlayıcı bulunduğu ve yerlerinin tespit edilmemesi için de sürekli hareket halinde oldukları ve eylem yapacakları hedeflerle ilgili keşif çalışmaları yaptığını bildirdi. Güvenlik birimlerinin Karadeniz'deki PKK'lılarla ilgili hazırladıkları ve Karadeniz'deki valilikler ve emniyet müdürlüklerine gönderilen raporda, şu bilgilere yer verildi:
"PKK'nın Karadeniz grubu yaklaşık 20-25 kişi arasında ve örgütün en tehlikeli gruplarından oluşturulmuş elemanlar Karadeniz Bölgesi'nde bulunuyor. Son bir ayda Karadeniz grubunda bulunan teröristlerin eylem yapmak için bölgenin geneline dağıldığı ve genellikle 4'er kişilik gruplar halinde gezdiği ifade edildi. Özellikle Karedeniz Bölgesi'nde bulunan PKK'lıların arasında yer alan 'Şehmuz' kod adlı teröriste bağlı 7-10 kişilik grubun çok tehlikeli olduğu kaydedildi. 4 kişilik PKK grubunun en son Kastamonu civarına kadar geldiği ve ayrıca Sinop civarında da bulunduklarına dair bilgiler bulunmakta. PKK'lılar bu bahar ve yaz aylarında Karadeniz bölgesinde, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Trabzon, Sinop , Kastamonu, Giresun ve Gümüşhane bölgesinde eylem planları yapmak istedikleri istihbarat raporlarına yansımıştır."
"KENDİLERİNİ ÇOK İYİ GİZLİYORLAR"
Güvenlik birimlerine ulaşan bilgilerde PKK'nın Karadeniz grubunun çok sessiz ve kendilerini çok iyi gizleyerek hareket ettikleri bu nedenle güvenlik birimlerinin çok dikkatli olmaları gerektiği vurgulanodı. PKK'lı teröristlerin özelikle Samsun, Ordu, ve Kastamonu bölgelerinde ciddi eylem keşifleri yaptıkları ve yakın zamanda bazı eylemlere girişebilecekleri ileri sürüldü.
PKK'nın ayrıca Mayıs ayı ortalarından itibaren 15'er kişiden oluşan özel eğitimli iki ayrı grubu daha Karadeniz bölgesine takviye olarak göndermeyi planladığı iddia edildi. Karadeniz bölgesindeki teröristlerin örgütün Tunceli'deki sözde yöneticilerinden aldıkları talimatlarla eylem yaptıkları biliniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205