Şebinkarahisarda Hasarlı Köprü Korkuttu.

Şebinkarahisar'ın Avutmuş Mahallesinde ki köprünün yıkılma tehlikesi nedeniyle evler boşaltıldı.

Şebinkarahisarda Hasarlı Köprü Korkuttu.

 Şebinkarahisar ilçesi Avutmuş mahalle köprüsü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Köprüde meydana gelen hasar sonucu mahallenin ilçe merkeziyle ulaşımı aksarken, köprüye bağlı bulunan ev ve işyerlerinde meydana gelen çatlaklar sonucu Şebinkarahisar Kaymakamlığı’nca boşaltıldı.

Köprünün bulunduğu derede, dere ıslah çalışmalarını yapan firmanın bilinçsizliği sonucu yıkılma tehlikesiyle karşıya kaldığı ileri sürülen Avutmuş Köprüsü'nü günlük ortalama 500 kişi kullanıyor.

Dere ıslahını yapan firmayı daha önce uyarmalarına rağmen dikkate alınmadıklarını söyleyen Avutmuş Mahallesi Muhtarı Servet Hancı, “Derede iş makinesiyle, dere ıslah çalışmasını yapan firma köprünün diğer tarafına geçirmek istediği iş makinesi sığmayınca köprünün altını eşerek karşıya geçmeye çalıştı. Bu nedenle de köprünün ayakları boşlukta kaldı. Artan dere sularıyla da beraber her geçen gün kötüye giden köprümüz şimdi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı” dedi.

Yükleniciyi uyardıklarını söyleyen Muhtarı Servet Hancı, “Yüklenici iş makinesini başka yerden köprünün diğer tarafına geçebilirdi. Ancak bizi dinleyen olmadı. Yetkililerden de kimse karşı çıkmadı. Sonuçta beklenen de oldu. 800 yıldır hiçbir şekilde yıkılmayan köprü, şimdi bilinçsizlik sonucu ulaşıma kapandı. Köprüye bağlı olan ev ve işyerlerinde de çatlaklar meydana geldi” şeklinde konuştu.

Giresunekspres

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205