Yaşabey Kalebaşı; İki Yılımız Başarılı Geçti

Çamoluk Derneğinde düzenlenen aday tanıtım toplantısında Çamoluk Haber farkı gözlendi.

Yaşabey Kalebaşı; İki Yılımız Başarılı Geçti

 4 Aralıkta yapılacak olan Çamoluk Dernek Başkanlığı seçimi yaklaştıkça adaylarında tanıtım çalışmaları artmaya başladı.

 
Geçtiğimiz Pazar günü Yenice Kültür Merkezinde,  tanıtım Yemeği düzenleyen Başkan Adayı Murat Şapaloğlu’ndan sonra,Mevcut başkan ,aynı zamanda da yeniden aday olan, Yaşabey Kalebaşı,  Çamoluk Derneğinde Köy Dernek Başkanı  ve yönetim kurullarının katıldığı yemekli toplantı düzenledi.
 
Toplantı, katılan misafirlere  ikram edilen yemekle başladı .
Yenilen yemeğin ardından,Yaşabey Kalebaşı kürsüye gelerek,geçtiğimiz iki yılda yaptıklarını ve seçildiği taktirde de yapacaklarını anlattı.
 
Yaşabey Kalebaşı, görev yaptıkları iki yılda,çok şanslı olduklarını  söyleyerek “iki yılda Çamoluk’a büyük hizmetler yaptık dedi.
 
Yaşabey Kalebaşı, seçildiklerin de ilk iş olarak, yönetimdeki  arkadaşlarıyla birlikte Giresun’a giderek girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Üzerinde en çok durdukları konunun da Çamoluk’a bir üniversite açılması gerektiğini ve  bunu MilletVekili Nurettin Canikli’ye açtıklarını,Caniklinin de kendilerine”Devlet, üniversite için bina yapmaz  bunu Çamoluk’lunun yapması lazım” dediğini söyleyen Kalebaşı,üniversitenin yapılabilmesi adına kendisinin bu sorumluluğu üstüne aldığını ve bina maliyetini karşılayacağına dair Milletvekiline söz verdiğini söyledi.
Bu sözü bina maliyetini hesaplamadan verdiğini ve gücünün yettiği yere kadar  yaptıracağını,yetmediğinde de hemşerilerinden yardım alarak tamamlayacağını söyledi.
Kalebaşı, zamanın Giresun Üniversitesi Rektörünün kendilerine “Çamoluk çıkmaz sokak oraya öğrenci de, öğretim görevlisi de gelmez”dediğini söyledi.
Gelinen aşamada Çamoluklu İTO meclis üyelerinin gayretleriyle okul yapım işini İstanbul Ticaret Odasının üstlendiğini,yapılacak olan yatırımında 5.000.000 TL ile 6.000.000 TL aralığında olduğunu söyledi.
Defalarca üniversite için Giresun Üniversitesine gittiklerini ve  dönemin rektörünün kendilerini oyaladığını  söyledi.
Yaşabey Kalebaşı,Çamoluk’a içinde otel de  bulunan ve suit odaların olduğu bir kültür merkezi yaptıklarını,bunun yanında her yıl  Bal Festivali tribünleri  için 15.000 TL  ile  20.000 TL para harcadıklarını söyleyerek, bu konunun da yaptıkları girişimler sonucunda, Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılacak kalıcı tribün ile çözüme kavuşacağını söyledi.
 
Yaşabey Kalebaşı  en önemli projelerinin burs olduğunu ve bu konunun da çeşitli ortamlarda farklı algılandığını söyleyerek, burs konusunda ki kriterlerinin,
Bursiyerin verilecek olan bursa gerçekten ihtiyacının olması,
4 yıllık bir üniversite olması,
A sınıfı yönetici yetiştiren bir okul olması olarak sıraladı.
Fındıklı köyünden bir öğrencinin Dışişlerini kazandığını söyleyen Kalebaşı, belki bundan on sene sonra  Çamoluklu bir büyükelçi ile karşılaşacaksınız Paris'e  gittiğinizde  dedi.
 
Eğitime Destek gecesi yaptıklarını ancak bu konuda başarılı olamadıklarını söyleyen Kalebaşı, maddi olarak belki  bir katkının  olduğunu, ama halkın  katılımı konusunda ise bekledikleri bir sonucu alamadıklarını söyledi.
 
Kalebaşı Çamoluk Deneğinin Giresun genelinde bir marka değeri olduğunu  bunu da Pakistan’da yaşanan doğal felakette gösterdiklerini söyledi. Pakistan’da Çamoluk evleri olduğunu  söyleyen Yaşabey Kalebaşı  yardım yapmak isteyen işadamlarımızın yönlendirilmesiyle  Pakistan’da ki mazlumlara yardım edildiğini söyledi.
 
Çamoluk’a Şehir Projesi  çizdirmek istediklerini söyleyen Kalebaşı  kongrenin Üsküdar Kültür Merkezinde yapılması ile ilgili olarak ta, kongrenin 12. ayda yapılması gerektiğini ama bu konu ile ilgili salon  ve dernek yöneticilerinin daha deneyimli olması hasebiyle  zamanında önlem almadıklarını,  bu nedenle  salon yönetimi tarafından, Aralık ayının hafta sonlarına programlar alındığından kongrenin Üsküdar Kültür Merkezinde yapıldığını söyledi.
Yapılanın bilmeyerek te olsa kongreye katılacak olanlara bir iyilik olduğunu, Üsküdar Kültür Merkezinin imkanlarının Çamoluk Kültür Merkezinden daha fazla olduğunu söyledi.
 
Yaşabey’in bu konuşmasından sonra soru,dilek ve  temenni kısmına geçildi.
 
Bu bölümde heyecanlı ve birazda gergin dakikalar  yaşandı.
İlk sözü Çamoluk Yazılar Mahallesinden  bir vatandaş söz alarak,Çamoluk’ta bir çok şeyin yapıldığından bahsettiniz ama ben, yazın çocuğum hastalandı ve Çamoluk’ta çocuğuma bir iğne yaptıramadım dedi.
 
Geceye  Çamoluk Haber’in haberi damgasını  vurdu.
 
Daha sonra söz alan Çamoluk Eski Dernek Başkanlarından ve Bal Ağası Yemen Geco
2010 Yılın da Çamoluk Haber’in gündeme getirdiği şişirme ağalıkları sordu.
Yemen Geco söz alarak; “Başkan  ben bu altı yıllık Bal Ağalığı paralarından huylandım hele bana bir açıklayın  ve hesap verin kim kaç paraya ağa oldu ve kaç para verdi.
Parasını vermeyen ağa var mı bunun açıklanmasını istiyorum” dedi
 
Yaşabey Kalebaşı,Yemen Geco’nun  sorusuna verdiği cevapta,”Geçtiğimiz yıllarda da yapılan uygulamayla,ağalık için aday bulmakta zorlanıldığından, anlaşılan bir işadamına, sen şu paraya ağa ol diyoruz, oda bize benim vereceğim paranın üstüne çıkan olursa ben yine vururum ama, aynı parayı veririm diyor, bu şekilde ağalık kaç para olursa olsun sonuç ta anlaşılan rakam ödeniyordu”. diye açıklama yaptı.
 
Ağalık paralarından da geçtiğimiz yıldan 12.000 TL’nin alındığını bu dönemde henüz ödeme yapılmadığını söyledi.
Ödenmeme nedeni olarak ta kendilerine,  Dernek Yönetimi olarak  gidip ağayı ziyaret etmediklerini Bal Ağasının da buna  tepki olarak  bu zamana kadar parayı ödemediğini söyledi.
Dernek Yöneticilerinden Adnan Karabul’da ağalık paralarının bu gün tahsil edilerek dernek hesabına geçtiğini açıkladı.
 
Çamoluk Yazılar Mahallesinden  Abdurrahman Yerlitaş söz alarak Dernek yönetimine ağır eleştirilerde bulundu.
Yerlitaş, Bir çok işlerin yapıldığını söylüyorsunuz amma, Çamoluk’a hiçbir şey yapmadınız! Bu zamana kadar Çamoluk’a bir çivi çakmadınız!
Çamoluk çıkmaz sokak deniyor ama öyle değil’
Elin oğlu Gücer’in altına kadar  yolu açtı ve otobüsler gelip gidiyor, siz ne yaptınız ?
Neden bu yolun Çamoluk’tan geçmesi için mücadele etmediniz dedi
Yerlitaş,Çamoluk’un marka değeri olduğuna da itiraz ederek “Çamoluk’un marka değeri var diyorsunuz ama orta da bir şey yok bizler bu marka değerinden ne gibi hizmetler aldık diye konuştu.
 
Ağalık paralarının açıklamasına da tepki gösteren Yerlitaş; “Daha düne kadar beraberdiniz bu kişiyle , daha önce neden açıklamadınız da şimdi açıklıyorsunuz. Acaba  bu arkadaş ta sizlerin yanında otursaydı aynı açıklamayı yaparmıydınız diye sordu.
 
Yaşabey Kalebaşı Abdurrahman Yerlitaş’a verdiği cevapta,Ağalık ta ki anlaşma  uygulamasını  kendilerinin başlatmadığını ama bu uygulamaya  bu yıl kendilerinin son verdiğini söyledi.
Zağpa yolu içinde bu zamana kadar bir çok Dernek Başkanı ve Belediye Başkanının bu yol için  uğraş verdiğini ama olmadığını,şimdi ise bölgede HES inşaatlarının olduğunu bu nedenle bazı yolların güzergahlarının ortadan kalktığını ifade ederek, Çamoluk kaymakamlığı ile HES müteahhitleri arasında anlaşma olduğunu bu inşaatların bitiminde bu yolların yeniden yapılacağını söyledi.
Toplantıya katılan Üsküdar Anadolu Hastanesi Başhekimi Muharrem Kuzkaya’da,
Mevcut ortamın gergin olduğunu  söyleyerek bu gerginliğe gerek olmadığını söyledi.
Çamoluk’un bundan 50 sene sonra çok daha farklı yerlere geleceğine inandığını söyleyen Muharrem Kuzkaya, yapılacak olan seçimlere birlik ve beraberlik içinde gidilmesi gerektiğini söyledi.
Kuzkaya,kim seçilirse seçilsin Çamoluk Derneği  bünyesinde her yıl  Çamoluk’lu çocukları yapılacak organizasyonda ücretsiz olarak sünnet edeceğini söyledi.
 
Daha sonra söz alan eski ağalardan Halit Karakuş’ta kendisinin iki dönem ağalık yaptığını ve vaat ettiği paranın tamamını ödediğini söyledi.
Karakuş anlaşmalı ağalığın son  beş yıldır uygulandığını da açıkladı.
 
Halit karakuş’tan sonra söz alan Köroğlu Köyü Dernek Başkanı Cengiz  Düz’de Bu gibi ortamlarda beklentileri dile getirmenin muhalefet gibi algılandığını bunun da yanlış olduğunu söyledi.Çevre kirliliğine de dikkat çeken Cengiz Düz; Çamoluk’tan geçen Kelkit Çayının Kanalizasyon ve katı atıklarla kirletildiğini  söyleyerek buna bir çözüm bulunması gerekir dedi.
Çamoluk’ta bulunan okullarla ilgili de bir iyileştirme çalışması  gerekir diyen Düz,Çamoluk’tan Şehitliğe kadar olan yolun ise bölünmüş yol olması gerekir dedi.
 
Çamoluk Haber’e İftira
 
Son olarak söz alan Çamoluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Dağıtmaç, 2011 Çamoluk Bal Festivalinin tanıtımı için afiş  ve reklam  çalışması yaptıklarını bu çalışmalarda bir de kırlangıç bayrak tasarladıklarını söylerek,”Cumhuriyetin 75. yıl logosunda, Türk bayrağının biraz daha deforme edilerek kullanılmasından esinlenerek  uçları kesik bir kırlangıç bayrak yaptık”  dedi. Yapılan bayraklarla ilgili  olarak Çamoluk’ta yayın yapan bir İnternet Sitesinin haber yaptığını(Çamoluk Haber) bu habere yorum yapanların da kendisine “vatan haini,bayrak düşmanı,gibi galiz ifadeler kullandığını söyleyerek tepki gösterdi.
 
 
Not: Daha önce Murat Dağıtmaç için yazmış olduğumuz açıklamayı,gereksiz tartışma ve çekişmelere mahal vermemek için.sizlerinde anlayışına güvenerek kaldırdık.
 
 
Çamoluk Haber










 
 
 
 
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bahadır Zengin
Bahadır Zengin - 12 yıl Önce

keşke böyle şeyler kongre ve seçim dönemlerinde gündeme gelmese.ama ne yaparsın Çamoluk toplumu sosyalleşmesini siyaset üzerinden gerçekleştiriyor.fazlasıyla siyasete angaje olmuş durumda.bu yüzden ilgili-ilgisiz herkes bilir dernek üyeliği,kongre,seçim vs.keşke daha açık bir toplum olsaydık bizim yörede bilgilendirme toplantıları,danışma toplantıları veya tanıışma,kaynaşma cemiyetleri yapılsaydı.her neyse bu derin sosyolojinin konusu.fakat ümit vârım artık hiçbir şey eskisi gibi değil,Çamoluk Haber var ve farklı sesler daha gür.çok değil iki yıl öncesini hatırlayın askeriye hakkında haberlere besmelesiz başlanmazdı Taraf Gazetesinin ve Nokta Dergisinin gayretli cesaretleriyle KRALın ÇIPLAK olduğunu gördük.yöremiz içinde Çamoluk Haber in cesaretle aynı işlevi gördüğünü söylersek abartmamış oluruz.Ben bu haber sitesini kuranları ve yürütenleri canı gönülden kutlarım.iyi ki varlar,bize zenginlik katıyorlar.sorunların üstüne cesaretle giden dürüst haberciliklerinin devamını dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205