İNSANLARI ANLAMANIN YOLLARI

  

  İnsan; ilişkilerinde nezaketin, saygının değeri tartışılmaz. İletişimin olması için anlatmak, anlamak ve   uzlaşmak lazımdır.
 Nezaket, her kapıyı açan anahtar gibidir. Atalarımızın Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sözü bunu güzel anlatmıyor mu? Karacaoğlan Ne etmeli güzeli, huyu güzel olmayınca’’ demiş. İyi düşünelim ki iyi söyleyelim. İyi söyleyelim ki, iyi davranalım. Ne ekersen onu biçersin sözü bunu anlatıyor.


İnsanlık hali bu…Yaşadığımız her olay bizi değişik şekilde etkiliyor. Olaylar karşısında değişik seçeneklerimizin olmaması bizi sıkıntıya ve strese sokar.
          Her olayda en iyi sonucu beklemeli, en kötüye göre plan ve program yapmalı, her zaman sürprizlere açık olmalıyız. İnsanlarla iletişim kurarken tepki değil etki üretmeliyiz. Söyleyeceklerimizi karşıyı suçlamadan, aşağılamadan kırmadan söylemeliyiz.

 

Mutsuz kişiler yaşamlarını pişmanlıklar üzerine kurmuştur. Düşüne düşüne yapmalı işi, sonra pişman olmamalı kişi İnsan söze hâkimse gönüle hâkim olur.

Özellikle aile ilişkilerimizde Sinirlendiğimiz şey bizim ilişkilerimizden daha mı önemli, sevgi ve saygımızı tehlikeye atmaya değer mi? diye kendimize sormamız gerekiyor

Çocuklarımız sevgi ile büyür, saygıyla kişilik kazanır. Aklımızda bulunsun çocuklarımız verilen öğütlerimize kulaklarını kapatır, örnek olduğumuzda gözlerini açarlar.

 

Yaşamımızın anlamı; mutluluk ve hayatı anlamlı bulmak olmalıdır.

 

Mutlu yaşamak için; kendimize karşı dürüst olmak, sevgi dolu olmak, yaşadığımız anı yaşamak, almaktan çok vermek, pişmanlık yerine dersimizi almak olmalıdır. İnsan kendi sorumluluklarının bilincinde olduğu ve sorumluluklarını yerine getirdiğinde mutlu ve başarılı olur.
Güzel gören, güzel düşünür.
Güzel düşünen, güzel konuşur.
Güzel konuşan, güzel anlaşır.
Güzel anlaşanlar, güzelliklerle dolu anlam yayarlar.

           

 İnsan insanı dinleyerek onun zehrini alır. Dinlemek bizi birbirimize yaklaştırır. Bir doğru söyleyene bir doğru anlayan gerekir. Eğer yeterince sevebilirseniz dünyanın en güçlü insanı olursunuz.
Hayattaki her şey bir öğrenmedir.

 

Mutlu ve anlamlı bir hayatın sırrı; sevgi dolu bir insan olmayı, sevgi göstermeyi seçmektir. İnsan bir şeyi ancak sevdiği kadar anlayabilir. Saygı varsa, sevgi vardır

 

 Başarı,daha iyiye ulaşmak için sürekli çaba göstermektir. Başarı,diğer insanlara yardımcı olmaya çalışırken duygusal, sosyal, ruhsal, psikolojik, bilimsel ve maddi konularda kişiyi sürekli geliştirecek bir imkandır.Başarı ulaşılması gereken bir sonuç değil, sürekli gelişen bir çalışmadır…

 

Gerçek şu ki,bilgi çağında bile bilgi yeterli olmayabiliyor.Hepimizin ihtiyaç duyduğu şey, idealler ve po

zitif düşünce olsaydı çocukluğumuzda her birimizin küçük, muhteşem atları olur ve rüyalarımızdaki hayatımızı yaşıyor olurduk. Her büyük başarıyı perçinleyen şey, eylemlerdir.Eylem; sonuçları hazırlayandır.

Bilgi ise insanın eline geçtiğinde iyi kullanırsa faydalı potansiyel bir güçtür. Gerçekte gücün kelime anlamı ise eylem kabiliyetidir

 

Başarıya ulaşmak için; ilk önce ne istediğinize karar verin ve ikinci olarak da hedefinizi gerçekleştirmek için ödemeyi göze aldığınız ücreti belirleyin ve bunu ödeyin. Eğer bu iki basamağı uygulamazsanız uzun dönemde isteklerinize hiçbir zaman ulaşamazsınız.”

 

Hayat bir nehire benzer; nehir bir yöne akar ve siz daha önceden belirlediğiniz bir yöne doğru gitmek için bilinçli, ayrıntılı eylemlerde bulunmuyorsanız,nehrin varlığı sizi memnun edebilir.İstediğiniz neticelerin zihni ve fizyolojik tohumlarını ekmezseniz,yabani otlar kendiliğinden büyüyecektir

 

                                                                                                                                                                                                       Sevgi ve saygılarımla

                                                                                                                                                                                                             Emin  KÜTÜK

YORUM EKLE
YORUMLAR
mesut tunçbilek
mesut tunçbilek - 11 yıl Önce

bu yorumlar ve bilgiler sayesin de kendime ve arkadaşlarıma doğru yolu göstermekte hiç sıkıntı çekmedim ve gerçekten çok hoş konuları ele almışsınız başarılar dilerim EMİN BEY ...

banner200

banner205