İRAN'IN MİSİLLEMESİ ve TÜRK KAMUOYU..


Bu konuda değişik görüşler var, tabi görüşlerin bir kısmı 
" etki ajanı - algı oluşturma" şeklinde olduğu için herşeye inanmamakta yarar var..
İran , İsrail'e büyük bir hasar verdi iddiasında değilim.. Sınırlı, noktasal, askeri ve istihbari alanlar, askeri havaalanları hedef alınmış.. bombalanan büyükelçilige misilleme olarak düşünülmüş  bir operasyon.. her iki tarafta abartarak anlatıyor, her iki tarafı tutan bizim kamuoyuda üstüne biraz daha ekleyerek anlatıyor..
Fakat, bölgesel dengeler ve Gazzedeki soykırım ve vahşet düşünüldüğünde, İsrail politikaları hem ülkemiz ve hem bizim için daha tehlikeli..
Küresel medya, finans, siyaset,teknoloji, silah gibi güçleri " diğerlerine göre daha üst seviyede " elinde bulunduran 
" siyonist, evangelist " cepheyi , abd , İsrail, ingiltere gibi ülkeler temsil etmekte ve bu yapının bu bölgedeki temsilcisi , israildir..
Bu yapı , " arzı mevud" temel inanışı çerçevesinde adım adım ilerlemekte..
Son , kırk- elli yıl analiz edildiğinde bölgedeki olayları ana başlıklar halinde şöyle sıralayabiliriz; 
- iran- ırak savaşı
- İsrail'in filistindeki soykırım ve katliamı
- abd-ırak savaşı
- Afganistan - abd savaşı
- PKK, PJAK, PYD terörü
- fetö yapılanması
- Suriye'nin parçalanması
- Saddamın idamı
- Erbakan'a darbe
- Kaddafi'nin öldürülmesi ve libyaya müdehale
- lübnan iç karışıklığı..
Ve benzeri türev bir çok olaylar..
Siyonist - evagalist temel politikası " önünde " ne kadar kişi, kurum , fikir, devlet, oluşum varsa yerle bir ediliyor..
Bilfiil yaşadığımız, 1980-2024 döneminde hep ilerleyen onlar oldu..
Bölgedeki, dinsel, coğrafik, çıkar ve menfaat açıklarını  yakalayıp iyi yöneten bu güç , bu bölgedeki herkes için en tehlikeli güçtür.. 
Bu bölgede siyonist yapıya her ne şekilde zarar veren herkezi desteklememiz lazım.. dalga geçip küçümsemek yerine cesaret vermek lazım.. 
Türkiye son 40 yıllık dış politikasında ortadoğuda yanlış adımlar attı ve sonuçları ağır oldu.. ırakın îşgali, Suriye iç karışıklığı, Saddamın idamı, BOP projesi, Kaddafi'nin öldürülmesi gibi gelişmeler hep İsrailin önünü açtı ve bu konular hep ya Türkiyenin oluru veya desteğiyle gerçeklesti..
Türkiye şimdi toparlamaya çalışsada çok zorlanacak..
Sonuç , olarak bölgede 5 temel devlet var..Türkiye, İran,Mısır , Arabistan ve İsrail.. 
Mısır ve Arabistan , zaten İsrail ve ABD nin kontrolünde saymaya bile gerek yok..
Geriye , Türkiye , İran ve İsrail kalıyor.. 
Türkiye, ya İran'la birlikte Rusya ve Çin' ide denkleme dahil edip, bu tüm insanlığın belası siyonist çeteden, dünyanın namusunu kurtarıp kahraman ve bağımsız olacak,
Veya, İsrail, abd, İngiliz, fransız, alman temelinde oluşan siyonist çeteye yol verecek  " onların hegomanyasına " girecek..
Türkiye, son 40 yıllık Ortadoğu dış politikasında siyonist çeteye karşı, hiç bir varlık gösteremedi denilebilir..
Fakat, fetö kalkışması sonrası israil-abd- fetö işbirliğinin açığa çıkması, Türkiyenin Ortadoğu dış polittikasının da , temelden degîşmesine yol açmıştır..
Rusya, Çin, İran eksenli yapıyla ilişkilerini artırmıştır..
Şimdi, son İrandan İsrail'e misilleme oldu.. Türkiye kamuoyu, sanki İsrail'i tutarcasına , İran - Türkiye arasındaki ne kadar dinsel, mezhepsel, bölgesel sorun varsa hepsini ortaya döktü.. Türkiye - İran arasını açmak için yoğun bir gayret var..  olayı küçümsedi, dalga geçti..
İyide, denklemde üç tane bölgesel devlet var.. Türkiye, İran , İsrail.. Siz, Türkiye -iran arasını açan politik söylemi dillendirirseniz, dolaylı olarak Türkiye'yi İsrail'e yaklaştırıyorsunuz demektir..
Artık, bıçak kemiğe dayanmıştır, 3.dünya savaşı yığınakları yapılıren ve 3.dünya savaşının da ortadoğuda çıkma ihtimali yüksekken , ağzımızdan çıkan lafa, yazdığımız yazıya, öne sürdüğümüz fikre çok dikkat edecez.. bu bölgede çok kan aktı, çok gözyaşı döküldü.. yeni, ah - vahlar olmaması için çok şuurlu hareket etmeliyiz..
Hayırlısı inşallah..
Her şeyin en iyisini ve en doğrusunu Allah bilir..
Ömer F.Karabul
15 Nisan 2024

YORUM EKLE

banner200

banner205